ENERGETSKA OBNOVA – Od nove školske godine, uštede u školama u Novoj Gradiški, Okučanima i Starom Petrovom Selu

Datum objave: 21. 6. 2018. | Kategorija: Društvo

ng4

NOVA GRADIŠKA – Projekt vrijedan 27 milijuna kuna namijenjen energetskoj obnovi školskih objekata u punom je zamahu.Temeljem potpisanog Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih investicijskih fondova devet škola s područja Brodsko posavske županije uskoro će biti obnovljene po najsuvremenijim energetskim standardima.

Potpisom Ugovora između izvođača radova i Brodsko posavske županije, službeno su počeli radovi na energetskoj obnovi tri škole s novogradiškog područja. Riječ je o o gradskoj Osnovnoj školi „Mato Lovrak“, Osnovnoj školi Okučani i staropetrovoselskoj školi „Ivana Gorana Kovačića“.

Osnovna škola „Mato Lovrak“ završetkom radova vrijednih 3 milijuna i 300 tisuća kuna na obnovi toplinske izolacije vanjske ovojnice i ugradnji termostatskih ventila, novu bi školsku godinu trebala dočekati s uštedom od 61 posto, dok bi ona, po završetku radova vrijednih 3 milijuna i 100 tisuća kuna, u Osnovnoj školi Okučani, trebala iznositi i više od 81 posto. Četiri mjeseca trebali bi trajati radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Ivana Gorana Kovačića“ Staro Petrovo Selo, koja bi trebala donijeti uštede od skoro 58 posto.

Energetska obnova ove tri škole dio je 2.faze obnove ukupno devet škola na području Brodsko posavske županije. Preostaje još potpisati ugovor za srednju školu Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu, a onda prijeći na treću fazu tijekom koje će energetski biti obnovljeno osam škola, čime će se stvoriti i preduvjeti za značajne uštede na troškovima grijanja i emisiji štetnih plinova u svim školama županije. Osim energetske obnove obrazovnih ustanova, Županija na isti način planira obnoviti i obje svoje bolnice- Opću bolnicu Nova Gradiška i Bolnicu Dr.Josip Benčević u Slavonskom Brodu.

TEKST: S. T.      FOTO: bpz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn