ENERGETSKA OBNOVA DJEČJEG VRTIĆA “MASLAČAK” – Novo “ruho” za ugodniji vanjski izgled i značajne uštede

Datum objave: 21. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Iako su u novouređenom prostoru trebali biti od početka pedagoške godine i prvih dana mjeseca rujna, i polaznike i djelatnike Dječjeg vrtića „Maslačak“ raduje skori završetak radova na projektu energetske obnove.

Radovi na projektu energetske obnove Dječjeg vrtića „Maslačak“ u završnoj su fazi. Raduje to, prije svega, djelatnike i male polaznike, koji su u novouređenom prostoru trebali boraviti od početka pedagoške godine i prvih dana mjeseca rujna, ali posao je opsežniji, pa su se i radovi malo oduljili. Projekt vrijedan oko 2 i pol milijuna kuna, financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, u kojem Grad Nova Gradiška sudjeluje s najviše 500 tisuća kuna, jedan je od nekoliko projekata predškolskog odgoja kojima je cilj podizanje standarda i kvalitete života najmlađih Novogradiščana i stvaranje uvjeta za razvoj civilnog sektora, što je predviđeno i strategijom razvoja grada.

Projekt predviđa obnovu krovišta i fasade zgrade Dječjeg vrtića „Maslačak“, zamjenu stare stolarije novom, aluminijskom, a planiran je i dio unutarnjih radova. Osim ugodnijeg vanjskog izgleda, novo „ruho“ vrtiću bi, dugoročno, trebalo donijeti i značajne energetske uštede. Radove na projektu energetske obnove izvodi lokalna tvrtka „Kala.“

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: S. Tarbuk

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn