EAT LIKE AN OLYMPIAN – Top olimpijci pokrenuli kampanju protiv mlijeka za Olimpijadu u Tokiju

Datum objave: 23. 7. 2021. | Kategorija: Lifestyle

Skupina olimpijki i olimpijaca koji ne konzumiraju mlijeko pokrenula je kampanju koja nudi besplatne savjete o tome kako ljudi mogu zdravo živjeti na biljnoj prehrani. “Eat Like An Olympian” nudi olimpijsku razinu prehrane, kao i ekskluzivne popuste, veganske recepte i nagrade. I kreće danas, prvog dana Olimpijskih igara u Tokiju.

OLIMPIJCI KOJI NE KONZUMIRAJU MLIJEKO
U skupini od 16 aktualnih i umirovljenih olimpijki i olimpijaca, poznata je osvajačica srebrne olimpijske medalje, biciklistica Dotsie Bausch. Dotsie je izvršna direktorica organizacije Switch4Good, koja vodi kampanje protiv mliječne industrije i promiče dobrobiti prelaska na biljnu prehranu. Nada je ‘ohrabriti, educirati i opremiti’ ljude time kako mogu kroz ovu shemu optimizirati svoje zdravlje s prehranom biljnog porijekla. Kao dio toga, grupa vodi ekskluzivne Instagram Lives s drugim olimpijcima i olimpijkama i onima koji mijenjaju svijet na biljnoj prehrani.
28. srpnja sudionici će moći pratiti 5 sportaša/ica uz bok Switch4Good-u koji ruše mitove o sportskoj prehrani.

JEDI KAO OLIMPIJAC
Tijekom Olimpijskih igara u Tokiju, koje startaju danas, 23.7., shema uključuje virtualnu bingo igru. Svaki dan dok traju igre, Switch4Good objavit će ‘novu zdravu naviku’.
Tada se sudionici mogu takmičiti u osvajanju zlatne, srebrne i brončane nagrade donirane od strane veganskih brendova. Npr. jedna bingo navika je naručiti biljno mlijeko u kafiću ili na neki način biti aktivan.
Pobjednici će biti obznanjeni nakon ceremonije zatvaranja, 9. kolovoza.
Tijekom kampanje, svatko tko sudjeluje dobiti će popuste od partnera Eat Like An Olympian. To su između ostalih Miyoko’s Creamery, NadaMoo!, Loca Food, Forager Project, itd.

PORAST U “DAIRY-FREE” POKRETU
Životni stil bez mliječnih proizvoda dobiva zamah u sportskim zajednicama. To je dijelom zbog zdravstvenih dobrobiti i učinkovitijih izvedbi o kojima izvještavaju sportaši/ce. Štoviše, sportaši/ce često izvještavaju o smanjenim upalama, boljim respiratornim funkcijama, bržim oporavcima i većoj količini energije kao rezultata izbacivanja mlijeka i mliječnih proizvoda iz prehrane.
Organizacija Switch4Good navodi: “Bez nadimanja, plinova, grčeva i drugih probavnih smetnji, osobe uživaju u kvalitetnijem životu i osjećaju da im je omogućeno da žive bolje i više.” Neki od sportaša i sportašica koje ove godine nastupaju na Olimpijskim igrama i koje ne konzumiraju mlijeko su: Perris Benegas, Sue Bird, Amelia Brodka, Vivian Kong, Alex Morgan, Mikey Papa, Ali Riley, Kaylin Whitney i Victoria Stambaugh.
Među Olimpijcima koji podržavaju kampanju su Rachael Adams, Heather Mitts, Rebecca Soni, David Verburg i Dustin Warren.
Možete se uključiti u kampanju na ovom linku: https://switch4good.org/eat-like-an-olympian/

IZVOR:Udruga Pobjede / plantbasednews.org

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn