DVOSMJENSKI RAD U PAKRAČKOM VRTIĆU – Ministarstvo demografije osiguralo 2,7 milijuna kuna

Datum objave: 19. 11. 2018. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Zrinušić, uručila je danas u Hotelu Pakrac deset ugovora odobrenih na natječaju „Unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog obrazovanja“ koji provodi ovo Ministarstvo. Osim pakračkoj gradonačelnici Anamariji Blažević ranije potpisani ugovori uručeni  su predškolskim ustanovama iz Zagreba, Josipdola, Pitomače, Crikvenice, Blata, Klanjca i Podbablja ukupno vrijedni 34,7 milijuna kuna pri čemu je pakrački vrtić „Maslačak“ bespovratno dobio 2.685.362 kuna.

Obraćajući se gostima, među kojima je osim predstavnika ugovorenih strana i partnera bio i pmoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška, gradonačelica Anamarija Blažević naglasila je važnost projekta koji će omogućiti dvosmjenski rad vrtića čime će ta potreba biti pokrivena i za roditelje koji rade smjenski, što je doprinos ukupnoj kvaliteti života u gradu.

Projekt je financiran od strane Europskog socijalnog fonda s ukupno više od 300 milijuna kuna, pri čemu je, s ovih današnjih deset dodijeljenih u Pakracu, do sada ugovoreno 223 milijuna kuna u više od sto predškolskih ustanova.Partner u projektu je Hrvatski zavod za zapošljavanje, a projekt pruža upravo mogućnosti novog zapošljavanja. Konkretno u Pakracu u vrtiću on će najmanje u trajanju od 29 mjeseci, koliko je predviđeno sufinanciranje ovim ugovorima, otvoriti dva radna mjesta odgajateljice, dva suradnička (logoped i pedagog) te po pola spremačice i kuharice koji će, kako je rečeno, biti oglašeni u prosincu.

IZVOR: pakrac.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn