DVD ZAKORENJE – Rezime rada uz podjelu priznanja i spomenica

Datum objave: 13. 1. 2019. | Kategorija: Društvo

ZAKORENJE – Dobrovoljno vatrogasno društvo Zakorenje održalo je svoju 66. Skupštinu na kojoj su, uz rezime rada u protekloj godini, podijelili priznanja za položene ispite za zvanja i specijalnosti te spomenice veteranima za 30 godina u vatrogastvu.

DVD Zakorenje ima više od 140 članova od čega je 19 operativnih, 14 su pomladak i 19 mladež, a prisutni su u svim aktivnostima mjesta starog 620 godina. Prema riječima tajnika Društva Mateja Lončarevića, uz 13 intervencija u protekloj godini od kojih je deset bilo ispumpavanje vode nakon poplava, imali su radne akcije na održavanju opreme, te uređenju prostora i okoliša, sudjelovali su na vježbama i natjecanjima, a dio članova osposobljen je za zvanja i specijalnosti. Dodao je kako njeguju dobru suradnju s područnom školom, mjesnim odborom i udrugama, a ove godine planiraju nabaviti kombi vozilo, te urediti potkrovlje spremišta.

“Vatrogasci su aktivni, u ovoj godini pet društava je ukupno dobilo 436 tisuća kuna, obnovljeni su domovi u tri sela, a slijedi obnova brestovačkog doma u vrijednosti 7 milijuna kuna, naglasio je načelnik ove općine Zdravko Mandić uz kojeg su na skupštini bili i njegov zamjenik Jozo Buće te predsjednik Općinskog vijeća Tomo Vrhovac.

Prigodnim riječima okupljene vatrogasce pozdravili su zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo Željko Jakopović i predsjednik vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović. Na Skupštini su dodijeljena priznanja za položene ispite za zvanja i specijalnosti te medalje i spomenice.

Medalju Vatrogasni veteran primili su Mirko Ralašić i Stjepan Starčević, a spomenice za 30 godina u vatrogastvu Zvonko,Stjepan i Slavko Gagić, Zdravko Mandić, Jozo Buće i Đuro Gašpar.

TEKST: S.P./ J. T      FOTO: D. Mirković

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn