DVA MJESECA PRIJE ROKA – Završeni radovi na obnovi dvorane „Relković“

Datum objave: 29. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Čak dva mjeseca prije predviđenog roka, radovi na obnovi dvorane Doma kulture, vrijedni 1,1 milijun kuna, službeno su završeni. Nova Gradiška je dobila suvremeni, multifunkcionalan prostor kakvog se ne bi postidjele ni daleko urbanije sredine. Kako „zvuče“ kultura i umjetnost uz surround sound, 14 zvučnika, led osvjetljenje, iz moderne, udobne fotelje, provjerite prvom prilikom.

Nova Gradiška je, kako je i obećano, dobila suvremeni, multifunkcionalni prostor kakvog se ne bi postidjele ni daleko urbanije sredine. Prva je to „intervencija“ na Domu kulture, nakon gotovo četiri desetljeća od kako je, 1979.godine, prepoznatljiva zgrada izgrađena, projekt realiziran prema skicama i preporukama Vinka Grgića, diplomiranog inženjera arhitekture i gradonačelnika Grada Nova Gradiška. Novoobnovljena „dvorana ljepotica“ ima 211 mjesta, surround sound ,14 zvučnika, led osvjetljenje, moderne, udobne fotelje, tapisone i sve elemente rađene u skladu sa standardom kina suvremenog tipa.

„Vjerujem kako će naši sugrađani zavoljeti ovaj prostor, redovito dolaziti na sva događanja i u dvorani se dobro osjećati. Jako se veselim ovoj priči, posebno stoga što ovdje ne stajemo. Vrlo brzo slijede vanjski radovi, energetska obnova pročelja, stolarija, fasada, toplinska izolacija, obnova krova. Do sredine sljedeće godine i završetka obnove, Dom kulture bi trebao biti i jedna od najljepših zgrada u gradu“, istaknuo je, prilikom „premijere“ dvorane, zadovoljan realiziranim, „autor projekta“, gradonačelnik Vinko Grgić.

Dvoranom dostojnom istinski urbane sredine posebno je zadovoljna ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, profesorica Danijela Juranović, žena koja je, posljednjih mjeseci, kulturu, na velika vrata, ponovno dovela u grad. „Zahvaljujem prije svega Ministarstvu kulture i Gradu Nova Gradiška koji su financijski izdašno podržali ovaj projekt. Također, zahvaljujem gradonačelniku kao arhitektu, koji je, besplatno, uz veliko stručno znanje koje posjeduje, uložio ogroman trud, energiju i vlastito slobodno vrijeme, da imamo ovakvu dvoranu. Hvala i izvođačima radova i mojim djelatnicima koji su dali maksimum kako bi dvorana „Relković“ ugledala svjetlo dana u obliku kakav je danas. Ne preostaje mi ništa drugo nego pozvati sve zaljubljenike u film, kazalište, kulturna i društvena događanja da nas posjete i vide što smo napravili.“ rekla je ravnateljica POU M.A.Relković, Danijela Juranović.

Dvoranu novog sjaja, tek što je otvorena, očekuje udarni kulturni vikend, u što će se moći uvjeriti i zaljubljenici u film i poklonici likovnosti, jer uz nekoliko holivudskih hit naslova, stiže i izložba.Multifunkcionalnost suvremeno opremljenog prostora potvrdit će svečana akademija koju će u Domu kulture, uz 130.godišnjicu, organizirati učenici i profesori Industrijsko obrtničke škole, a onda i središnji dio programa obilježavanja 27.godina osnutka 121.brigade. Želite li saznati kako „zvuče“ kultura i umjetnost uz surround sound, 14 zvučnika, led osvjetljenje, iz moderne, udobne fotelje, prvom prilikom navratite u novoobnovljeni Dom kulture.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: F. S.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn