ĐUROLOGIJA I OSTALE KUĆNE ČAROLIJE – Branko Đurić Đuro na daskama POU M.A.Relković

Datum objave: 23. 2. 2019. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Dijelom zbog sentimenta i nostalgije, dijelom zbog činjenice kako je i manje duhovit Bosanac sklon humoru pogotovo zove li se Đuro, Branko Đurić će uvijek moći napuniti kazališne dvorane regije. Potvrdila je to Đurologija, jedinstvena anti stand up predstava odigrana na daskama POU Relković čak dva puta.

Nakon što ju je do sada vidjelo više od 250 tisuća gledatelja, najgledanija predstava regije stigla je i na daske Pučkog otvorenog učilišta M.A. Relković. Odigrana 374. puta, u dva rasprodana termina, Đurologija je potvrdila kako je dovoljno zvati se Branko Đurić da bi publici navukli osmijeh na lice. Dijelom zbog sentimenta i nostalgije, dijelom zbog činjenice kako je i manje duhovit Bosanac sklon humoru. Potvrdio je to i najpoznatiji među Nadrealistima, glumac, redatelj i glazbenik, u 90 minutnoj anti stand up formi, predstavi ispunjenoj improvizacijama i reminescencijama na predratna vremena, jedinstvenoj zbirci intimnih razmišljanja i pogleda na život ispričanih na način vica, iskreno, bez dlake i cenzure na jeziku.

I mada je priča mogla trajati i puno kraće, i mada su nam stereotipi i klišei o Bosancima odavno poznati, i mada smo u pojedinim skečevima ostali zakinuti za smisleni zaključak, svi oni koji su na predstavu došli željni opuštanja i zabave, a bilo je i onih koji su u novogradiški Dom kulture potegnuli i iz Požege i iz Slavonskog Broda, pa i Gradiške s druge strane Save, dobili su što su tražili. Na kraju krajeva, Đurinom je šarmu, baš kao i glumačkoj i imitatorskoj vještini teško odoljeti, a upravo je to, uz regionalnu prepoznatljivost, ono na što Đurologija „puca.“

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: D. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn