DRŽAVNA ERGELA ĐAKOVO I LIPIK – Božićni bal lipicanaca “Vilinske priče”

Datum objave: 08. 12. 2019. | Kategorija: Susreti

ĐAKOVO – I ove godine Državna ergela Đakovo i Lipik tradicionalno priprema još jedan Božićni bal lipicanaca – glazbeno scenski spektakl „Vilinske priče“ koji će pružiti nezaboravan doživljaj svima i vratiti nas u 18. stoljeće.

Da se uistinu radi o najvećem konjičkom spektaklu u zemlji govori podatak o broju sudionika. Četrdesetak prekrasnih carskih konja i stotinu izvođača ispričat će ovu uzbudljivu priču u svečanom blagdanskom ruhu. „Vilinske priče“ – bajkovita je predstava o tajnoj ljubavi princa i vile, te zlom čarobnjaku i dvorcu tame gdje ih čeka veliko iskušenje.  Ova bajka oduševit će sve posjetitelje scenama s dvorskoga bala, otmjenim dvoprezima, vrtoglavom jurnjavom jednoprega, plesom vila i bijelih konja, romantičnim plesom na svili, te carskom kvadrilom uz raskošne barokne kostime i čarobnu glazbu.

U programu sudjeluju Nobiles de Croatia iz Zagreba sa dresurnim jahačima i baroknim konjima, Kobilarna Lipica iz Slovenije, Dresurni vozači i jahači ergele Đakovo i Lipik, Udruga „S.Vila“ iz Zagreba – ples na svili, Nikolina Komljenović i Ivan Šeparović, KUD Sklad, Đakovo, Ženska vokalna skupina „Đakovčanke“, Đakovo te MPS Bećarine KUD-a Tena, Đakovo.

TEKST: S. P.       FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn