DRŽAVA GRADU DAROVALA ZGRADU BIVŠE VOJARNE – Gradonačelnik Nove Gradiške i ministar Goran Marić potpisali ugovor

Datum objave: 03. 12. 2018. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor kojim država Gradu daruje zgradu bivše vojarne u Štrosmajerovoj ulici. Vrijednost darovanih nekretnina iznosi 11.790.000,00 kuna, a uz muzej i prostor za Državni arhiv, nekadašnja će vojarna postati prostor na kojem će se stvarati nova radna mjesta i nove usluge.

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik grada Nova Gradiška, u nazočnosti župana Brodsko posavske županije, Danijela Marušića, dr.Ljepše Rakas Vujčić, predsjednice Gradskog vijeća, zamjenika gradonačelnika, Ivane Trupina i Borislava Vidošića, gradskih vijećnika i predstavnika gradskih ustanova i poduzeća, potpisali su ugovor kojim država Gradu daruje zgradu bivše vojarne „Slavonski graničari“ u Štrosmajerovoj ulici. Vrijednost darovanih nekretnina, dvorište i druge građevine ukupne površine 29794 kvadratnih metara iznosi gotovo 12 milijuna kuna, a prostor će biti iskorišten za stvaranje novih radnih mjesta i usluga.

“ Ovim činom zapuštenu imovinu konačno stavljamo u funkciju, pretvarajući ovaj prostor u mjesto afirmacije mladih, mjesto znanja i kulture.Prioritet Ministarstva je aktiviranje sve imovine na području Hrvatske na dobrobit jedinica lokalne samouprave.Kad bi današnji događaj bio magnet za ostanak samo jedne mlade obitelji,naš cilj i zadovoljstvo bi bili ispunjeni.“, izjavio je na svečanosti potpisivanja Ugovora, ministar Goran Marić. Zadovoljstvo nije krio ni novogradški gradonačelnik, jer vraćanjem vojarne u vlasništvo Grada, stvorit će se nova radna mjesta i nove usluge.“ Jedna hala najvjerojatnije će biti preuređena u muzej, a svoj će prostor tu pronaći i Državni arhiv. O mogućim sadržajima u zgradi još razmišljamo, a jedna od mogućnosti je nastavak lječilišta u okviru Opće bolnice. Sve ovisi o potrebama i financijskim mogućnostima, što je prva i osnovna stvar.“, upoznao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Uz povrat vlasništva nad zgradom vojarne, u Ministarstvu državne imovine na odluku čeka još jedan zahtjev Grada Nova Gradiška. Riječ je o 62 hektara zemljišta za proširenje industrijske zone o čemu će se, upoznao je ministar, također vrlo brzo odlučiti. Službeni posjet Novoj Gradiški, ministar Goran Marić iskoristio je i za kratku šetnju gradom i posjet „Slavonskom dućanu“.

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn