DRAMA U OSIJEKU – Požar nezapamćenih razmjera

Datum objave: 04. 10. 2023. | Kategorija: Društvo

OSIJEK – U gašenju požara na prostoru tvrtke za preradu i skladištenje plastike „Drava Internacional“ u Osijeku angažirano je ukupno 95 vatrogasaca sa 74 vatrogasna vozila.

Dana 4. listopada u 00:41 sati Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka zaprimila je dojavu o požaru na prostoru tvrtke za preradu i skladištenje plastike „Drava Internacional“ na adresi Osijek, Zapadno predgrađe 21 (Brijest). Radi se o požaru velike količine plastike na otvorenom prostoru kod objekata te se požar proširio na krovište i unutar jednoga objekta pogona.

U 04:52 sati požar je zahvatio zgradu te se počeo širiti na nju, a izvučeno je 1500 litara natrijeve lužine i 1000 litara hidroklorida(HCL) iz objekta. Požar se od 04:16 sati gasi i sa robotom za gašenje. Izgaranjem plastike nastala je velika količina dima i otrovnih plinova koji se šire radi jakog vjetra i toplinskog isijavanja.

Na intervenciji su angažirana ukupno 74 vatrogasca i 33 vatrogasna vozila iz VZ Osječko-baranjske županije (JVP Grada Osijeka, JPVP Beli Manastir te 17 DVD-a; Osijek Tenja, Sarvaš, Čepin, Osijek Donji Grad, Osijek Gornji Grad, Retfala Osijek, Ivanovac, Ernestinovo, Dalj, Antunovac, Valpovo, Petrijevci, Drenje, Jagodnjak, Belišće, Satnica Đakovačka i Hrastin).  “Budući da se radi o požaru jakog intenziteta podignuli smo dodatne vatrogasne snage iz Belog Manastira, Đakova, Valpova i Belišća tako da će ukupno biti angažirano 95 vatrogasaca sa 74 vatrogasna vozila.”rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Zoran Pakšec. Na intervenciji gašenja požara ozlijeđena su tri vatrogasca od kojih je jedan zadobio teže ozljede.

“Požar je još aktivan i bit će zasigurno aktivan tijekom cijelog dana.Vatrogasci će uložiti sve snage zajedno s pripadnicima civilne zaštite i robotom kako bi zaustavili požar,” rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

TEKST: HVZ                   FOTO: JV Grada Osijeka

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn