DRAGALIĆ U PJESMI I PLESU – Dokaz da nema straha za tradiciju

Datum objave: 07. 5. 2018. | Kategorija: Susreti

naslovna

DRAGALIĆ – Nema straha za tradiciju i očuvanje narodne baštine! Potvrdila je to manifestacija „Dragalić u pjesmi i plesu“, kulturno-tradicijska priča mjesnog KUD-a, uspješno organizirana po sedmi puta.

Ljubav prema tradiciji valja razvijati od malena. Baš kao i učiti folklor. Jer, samo se tako čuva baština i ponosi naslijeđem. Dokazali su to članovi KUD-a Dragalić, organizatori manifestacije „Dragalić u pjesmi i plesu“, kulturno tradicijske priče uspješno organizirane po sedmi puta. Manifestacija je to koja promovira folklorni amaterizam, uči vrijednosti narodne baštine, ali i uspostavlja veze i poznanstva s brojnim drugim kulturno umjetničkim društvima, događaj čiji značaj prepoznaju i mještani, a s puno dobre volje podupire Općina, što je, ponosan na uspješnu organizaciju i prepoznatost manifestacije, istaknuo i čelni čovjek Dragalića, načelnik Zvonimir Karlik.

nn

Ovogodišnja „smotra“ bila je i prilika da se, uz starije i iskusnije kolege iz KUD-a domaćina, publici po prvi puta predstave i oni najmlađi čuvari tradicije-članovi dječje folklorne skupine, kao i brojni gosti. Ove su godine na poziv organizatora, u Dragalić stigla Kulturno umjetnička društva iz Voćina, Ćeralija, Šaptinovaca, Brodskog Stupnika, Beljevine, Narta i Drežnika. Prepun Pučki dom, uvježbane koreografije, ušlingane nošnje,  glasna pjesma  i veselo kolo, uz dobru organizaciju manifestacije „Dragalić u pjesmi i plesu“, dokaz su kako nema straha za tradiciju!

TEKST: S. T.       FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn