DOVRŠENA KRIMINALISTIČKA ISTRAŽIVANJA – Utaja poreza i prijevara

Datum objave: 19. 5. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela „Utaja poreza ili carine“ i „Krivotvorenje službene isprave“, te nad 46- godišnjakom kojeg se sumnjiči da je prevario 75-godišnjakinju.

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela „Utaja poreza ili carine“ i „Krivotvorenje službene isprave“ na način da je kao vlasnik obrta tijekom 2015. godine u knjizi ulaznih računa evidentirao krivotvorene gotovinske račune za kupnju rabljenih strojeva te na opisani način iskazao neosnovan pretporez u iznosu od preko 300 tisuća kuna čime je oštetio državni proračun. Protiv 54-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Jakšića kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Prijevara“ na način da je u veljači 2020. godine 75-godišnjakinji s područja Kutjeva obećao radove u iznosu od preko tisuću kuna i uzeo novac, a radove nije obavio niti joj se više javljao. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

TEKST: S. P./ PU PS      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn