DOM ZDRAVLJA PSŽ – U Pakracu i Požegi uspostavljene 24-satne ambulante za pregled bolesnika pod sumnjom koronavirus

Datum objave: 18. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Slijedom uputa Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i preporuke Stožera Civilne zaštite Požeško-slavonske županije, Dom zdravlja Požeško-slavonske županije na području grada Pakraca i grada Požege, 18. ožujka u 7,00 sati uspostavlja nove ambulante za sprečavanje širenja COVID 19 virusa.Ordinacije će raditi 24 sata dnevno sedam dana u tjednu, stoji u priopćenju iz Doma zdravlja PSŽ koje potpisuje ravnatelj Marijan Višaticki.

Ustrojene su izdvojene ambulante za pregled bolesnika pod sumnjom na zarazu kao i upućivanje u daljnje propisane procedure pacijenata koji su eventualno zaraženi COVID 19 virusom.
Izdvojene ambulante ustrojavaju se prema propisanim uputama kako bi se ostvarili ovi ciljevi:

  •  Kontrolirati ili eliminirati ulazak pacijenata sa respiratornim simptomima unutar zgrade Doma zdravlja Požeško-slavonske tako da pacijenti pričekaju svoj red vani na otvorenom ( ne unutar objekta)
  • Smanjiti broj dolazaka kroničnih pacijenata bez akutnih zdravstvenih tegoba i to aktivnijim nadzorom pacijenata putem telefona
  • Dati informaciju stanovništvu o svim poznatim aspektima prevencije širenja COVID 19 virusa

Nužno je sve korisnike zdravstvene zaštite upoznati da u slučaju postojanja simptoma respiratorne infekcije ( povišena temperatura, kašalj, otežano disanje, kratak dah,) moraju obavezno najprije TELEFONSKI KONTAKTIRATI svog izabranog liječnika obiteljske medicine ili 24satnu hitnu ordinaciju (POŽEGA, Matije Gupca 10: broj telefona 095/340-0019 i PAKRAC, Bolnička 80: broj telefona 095/982-4362)

   UPUTE ZA PACIJENTE

1.Ne ulazite u prostore Doma zdravlja

2.Nazovite telefonski broj ili pričekajte izvan zgrade Doma zdravlja dok netko ne dođe po vas ili povratno nazove

3. Nazovite svog nadležnog liječnika obiteljske medicine

OSTANITE PRED VRATIMA IZDVOJENIH AMBULANTI ILI NAZOVITE BROJ

POŽEGA, Matije Gupca 10, 095/340-0019
PAKRAC, Bolnička 80, 095/982-4362

4. osoba koja ima respiratornu bolest za koju se smatra DA NIJE COVID 19 kod dolaska pred zdravstvenu ustanovu mora staviti papirnatu maramicu kojom će pokriti nos i usta. Nakon što osoba telefonski obavijesti zdravstvenog radnika da je došla do Ustanove – hitne ambulante, a ne postoji sumnja na zarazu COVID 19, pacijent će biti uveden u prostor, ali pri tom ne ulazeći u zajedničke prostore ili čekaonice Doma zdravlja.

5. osobe koje imaju sumnju na COVID 19 ne dolaze osobno k svom liječniku obiteljske medicine niti u 24-satnu hitnu dežurnu ambulantu već ostaju u svom domu i telefonom kontaktiraju nadležnog liječnika obiteljske medicine ili nadležnog epidemiologa, odnosno telefonom kontaktiraju najbližu 24.satnu hitnu dežurnu ordinaciju.

6. VAŽNO:
Pacijent cijelo vrijeme mora imati, ako je moguće, masku za nos i usta ili papirnatu maramicu, te ga se mora uputiti da koristi papirnatu maramicu u koju će kašljati i kihati

Pacijent ne smije koristiti javni prijevoz ni taksi.

TEKST: S. Pok            FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn