DOM ZDRAVLJA – CENTAR ZDRAVLJA – Završena prva faza na zadovoljstvo svih korisnika

Datum objave: 20. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- Požeško-slavonska županija s partnerom Domom zdravlja Požeško-slavonske županije provodi višemilijunski projekt „Dom zdravlja-centar zdravlja“. Završena je prva faza projekta koja obuhvaća infrastrukturne radove i adaptaciju na šest zgrada Doma zdravlja, a neke od njih danas je posjetio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa suradnicima.

Ukupna vrijednost projekta je 5.845.777,93 kuna, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 4.968.911,24 kuna, a preostali iznos sufinancira Požeško-slavonska županija.Cilj projekta je unapređenje kvalitete pružanja primarne zdravstvene zaštite na području Požeško-slavonske županije kroz ulaganje u infrastrukturu i opremu pružatelja primarne zdravstvene zaštite u Požeško-slavonskoj županiji, naglasio je ravnatelj Doma zdravlja Marijan Višaticki.

“Ovim projektom, doista osiguravamo zdravstvenim djelatnicima primjerene uvjete rada, a pacijentima kvalitetniju primarnu zdravstvenu zaštitu s više dijagnostičko-terapijskih postupaka. Provedbom svih aktivnosti ovog projekta uvest će se 61 nova usluga u ordinacije primarne zdravstvene zaštite. U okviru ovog projekta radili smo infrastrukturnu obnovu na šest objekata Doma zdravlja – u Ulici Matije Gupca na matičnoj zgradi, u Vukovarskoj i Industrijskoj, u Velikoj te u Pakracu i Lipiku,” rekao je ravnatelj.

“Ovim projektom iskazali smo brigu za kvalitetu uvjeta života i rada i medicinskih djelatnika i pacijenata. Slijedi nam još puno projekata u zdravstvenim institucijama kojima je Županija osnivač – od Hitne, Opće županijske bolnice i to ponajprije zbog naših građana. Ovdje je utrošeno oko milijun i pol kuna za adaptaciju prostora, a preostala sredstva bit će utrošena za drugu fazu, odnosno, nabavku medicinske opreme kako za Dom zdravlja tako i za osam koncesionara,” rekao je požeško-slavonski župan izražavajući zadovoljstvo završenim radovima.

Ordinacija obiteljske medicine dr. Tihomira Brkića jedna je od onih koje su doživjele adaptaciju, a dr. Brkić nije krio zadovoljstvo boljim uvjetima rada.

“Mogu reći da sam preporođen! Da ste bili ovdje prije dva mjeseca našli biste u sredini ordinacije rupu veličine jednog kvadratnog metra u koju je zapinjala moja radna stolica, a spremačica imala velikih problema prilikom čišćenja ambulante. Tu su i prozori koji su bili vrlo trošni tako da je za jače kiše čak i prokišnjavalo, uglavnom – nimalo ugodno. Zaista, prelijepo je i sad sa zadovoljstvom dolazim raditi u ambulantu,” rekao nam je dr. Brkić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. P/ D.K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn