DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA – “Vizualna kompozicija” izložba boje i zvuka Mihovila Dorotića

Datum objave: 18. 8. 2018. | Kategorija: Kultura

nas

NOVA GRADIŠKA –  „Vizualna kompozicija“ naziv je izložbe akademskog slikara i glazbenika Mihovila Dorotića postavljene u novouređenom predvorju Doma kulture uz Novogradiško glazbeno ljeto.

Držeći se provjereno uspješnog recepta, za svakoga ponešto, organizatori i domaćini najvažnije novogradiške manifestacije-Grad i Turistička zajednica, i ove su godine, uz središnje sadržaje Glazbenog ljeta, gostima i posjetiteljima odlučili ponuditi i nekoliko dodatnih porcija kulture. Osim toga, red je i pohvaliti se novouređenim prostorima. Nakon tradicionalne izložbe fotografija „Šuma  okom šumara“,postavljene u izlogu bivše „Name“, a onda i izložbe skulptura Miroslava Župančića u Gradskom muzeju, u obnovljenom predvorju Doma kulture, otvorena je i izložba „Vizualna kompozicija“ akademskog slikara i glazbenika Mihovila Dorotića.

nn

Riječ je o iznimno zanimljivom i kreativnom projektu u kojem umjetnik sudjeluje sa svojom životnom i profesionalnom partnericom, Kornelijom Turić Dorotić, rodom Novogradiščankom, apstraktnim izričajem spajajući dvije svoje ljubavi-likovnu i glazbenu umjetnost, što je demonstrirao i na svečanosti otvorenja, poprativši je ugodnom „svirkom“ na klarinetu i glasoviru.

nnn

„Vizualna kompozicija“ prva je izložba postavljena u novoobnovljenom predvorju Doma kulture, prostora koji će se kroz mjesec dana moći pohvaliti i jednom od najljepših kino-kazališnih dvorana u Slavoniji, a onda, za od prilike, pola godine,  i energetskom obnovom pročelja. Jedinstvenu izložbu koja povezuje boju i zvuk, pobuđujući u gledatelju sinestezijske opažaje, uz ravnateljicu POU Relković, profesoricu Danijelu Juranović , otvorio je gradonačelnik grada Nova Gradiška, Vinko Grgić u pratnji zamjenika, Ivane Trupina i Borislava Vidošića.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn