DOLAZE LEGENDARNI SPAČEKI – Požega na ruti 23. svjetskog susreta Spačeka, 7. kolovoza

Datum objave: 06. 8. 2019. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Sudionici 23. svjetskih susreta Spačeka posjetiti će 7. kolovoza Požegu. Dolazak oko 60 automobila s posadama iz Australije, Nizozemske, Njemačke, Francuske, Belgije i s Novog Zelanda i Hrvatske, na središnjem Trgu Svetog Trojstva očekuje se oko 16,00 sati.

U Samoboru se od 30. srpnja do 4. kolovoza 2019. godine održava susret ljubitelja popularnih francuskih automobila – Spačeka ili 2CV, gdje koje je ove godine okupilo u Hrvatskoj ljubitelje tih vozila iz 30 zemalja diljem svijeta.
Riječ je o najmasovnijem okupljanju vozača i simpatizera Citroënovog legendarnog automobila 2CV, popularno zvanog Spaček, koje se neprekidno održava od 1975. godine. Susret organizira Hrvatski 2CV Citroën Klub sa sjedištem u Samoboru koji već 20 godina okuplja vozače popularnih Spačeka, ali i Dyana, Meharija i drugih omiljenih Citroënovih vozila u kojima su proputovali zavidan dio Europe i svijeta. Klub je član ACI-a (Amicale International Citroën), međunarodne udruge Citroën klubova u svijetu sa sjedištem u Parizu.

Iako se glavni dio eventa održava u Samoboru, nakon susreta kreće se na avanturističko-turističke vožnje 2CV Adriatic Ride koji će predstaviti i druge krajeve – Gorski kotar, Liku i obalu sa završetkom u okolici Splita i 2CV Continental Ride koji će proći kroz kontinentalnu Hrvatsku – Zagorje, Sisak, Lonjsko polje i Slavoniju.

2CV Continental Ride koji će proći kroz kontinentalnu Hrvatsku održati će se od 4. do 9. kolovoza 2019., toj drugoj završnica vožnje, u kojoj će sudjelovati više od 60 automobila s posadama iz Australije, Nizozemske, Njemačke, Francuske, Belgije i s Novog Zelanda i Hrvatske spačekisti će posjetiti Vrbovec, Sisak, Požegu, Đakovo i Osijek.

TEKST: S. P.     FOTO: www.instazu.com/tag/spacek

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn