DOBRI DUH BOŽIĆA STIGAO I U STARO PETROVO SELO – Advent na drugačiji način, uz 1. Sajam zdrave sezonske prehrane

Datum objave: 22. 12. 2019. | Kategorija: Susreti

STARO PETROVO SELO – Nastavljajući promociju zdravlja i zdravih stilova življenja, Staropetrovoselci su u istom tonu obilježili i blagdane. U okviru Adventa, u organizaciji KUD-a Tamburica, organiziran je 1.Sajam zdrave sezonske prehrane koji je, uz obilje ića, pića, dobre glazbe i tople, obiteljske atmosfere, okupio mnogobrojne male i velike mještane.

Želeći mještanima približiti duh blagdana, nastavljajući, istovremeno, dobru tradiciju pokrenutu prije tri godine, lokalni KUD Tamburica, na radost malih i velikih, uspješno je organizirao Advent u Starom Petrovom Selu. Uz Božićni koncert u crkvi svetog Antuna Padovanskog na kojem su, uz domaćine i organizatore , nastupili i polaznici Dječjeg vrtića Vjeverica, Zbor umirovljenika Zlatna grana, Župni zbor i TS Drežnik, manifestacija je ponudila i prvi Sajam zdrave sezonske prehrane, organiziran u okviru EU projekta “Zdravi ljudi, zdrava općina”.

Riječ je o zanimljivoj edukativno-informativnoj “priči” čiji je cilj osvijestiti i povećati razinu znanja mještana o načinima prevencije kroničnih bolesti kroz usvajanje zdravih životnih navika, projektu koji Općina Staro Petrovo Selo, zajedno s partnerima- Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška i Općom bolnicom, provodi od mjeseca srpnja. Uz zanimljive polpete bez mesa i palačinke od heljdinog brašna, punjene, po želji gostiju, čokoladom ili domaćim pekmezom, na sajmu su posluženi i sarma i pileći ražnjići, za žedna grlo, zaslugom članova Udruge vinogradara i voćara Sveti Vinko, našlo se tu i kuhanog vina i čaj, dok je za dobru atmosferu brinula ekipa Tamburaškog sastava Satir.

Pozivnica za sajam poslana je i Djedu Božićnjaku, jer Općina ne zaboravlja svoje najmlađe. Prepun Hrvatski pučki dom, topla, obiteljska atmosfera i čarobno ukrašen park ispred crkve, dokaz je kako su organizatori uspjeli u svoj namjeri. Dobri duh Božića stigao je u Staro Petrovo Selo.

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: Dorian Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn