DJEČJI TJEDAN U NOVOJ GRADIŠKI – „Molim te odrasli svijete u svemu budi dobar kao dijete“

Datum objave: 01. 10. 2018. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Točno u podne, javnim skupom najmlađih na središnjem gradskom trgu, a potom i zajedničkim igrama naših baka i djedova, paralelno s brojnim drugim hrvatskim gradovima, u Novoj Gradiški je počeo Dječji tjedan.

S ciljem usmjeravanja pozornosti najšire javnosti prema položaju, pravima i potrebama djece u društvu, poticanja njihove aktivne participacije u životu i aktivnostima lokalne zajednice, kao i volonterskog društvenog i stručnog rada odraslih s djecom, točno u podne, paralelno s brojnim drugim hrvatskim gradovima, velikim javnim skupom najmlađih i zajedničkim igrama naših baka i djedova, u Novoj Gradiški je počeo Dječji tjedan.

Tradicionalna je to godišnja akcija Saveza društava naša djeca koja će klincima i klincezama „Grada prijatelja djece“ narednih dana ponuditi niz zanimljivih edukativno- zabavnih sadržaja. Bit će tu kreativnih radionica, bajkaonica, besplatnih filmskih projekcija, prilike za igru i učenje, ali i ozbiljnih stvari, poput redovnog susreta velikih i malih predstavnika gradske vlasti – članova Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća s gradonačelnikom i zamjenicima. Novogradiški Dječji tjedan i ove će godine „zaključiti“ tradicionalna humanitarna utrka „Za tvoj korak tisuću naših“, u subotu, 13.listopada, ove godine namijenjena pomoći bolesnoj sugrađanki Nori Vlaović.

TEKST: S. T.     FOTO: Facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn