DANI SLAVONSKE ŠUME U NAŠICAMA – Manifestacija u čast slavonskoj šumi i tradiciji

Datum objave: 06. 9. 2018. | Kategorija: Susreti

640nasiceLetak

NAŠICE – Već 18. godinu za redom, prvi vikend u rujnu rezerviran je za Festival „Dani slavonske šume“ u Našicama. Jedinstvena je to turističko, gospodarsko kulturno, ekološka, ali i znanstvena, gastronomska, rekreativna i sportska manifestacija koja na najljepši način pokazuje sve ono čime se Našičani ponose. Festival „ Dani slavonske šume“  posjetitelje očekuje od četvrtka, 6. do nedjelje, 9.rujna u prekrasnom ambijentu našičkog perivoja. Dobro došli!

Festival Dani slavonske šume, piše u službenom programu manifestacije, u ime domaćina, gradonačelnik Grada Našice, Josip Miletić, „ na najljepši mogući način pokazuje sve ono čime se ponosimo, jer ljepotu grada ne čine samo lijepi trgovi i ulice, pročelja i zgrade. Ljepota je u ljudima, njihovom zadovljstvu i načinu kako doživljavaju svoj grad., „ Jedinstvena je to, sada već i punoljetna manifestacija, koja svakog prvog vikenda u rujnu u prekrasnom ambijentu našičkog perivoja, okupi više od dvije tisuće sudionika i nekoliko tisuća prijatelja i gostiju grada iz cijele Hrvatske, festival u čast šumi, slavonskoj, koja je, kažu znalci, među najvrjednijima u Europi, „priča“ od iznimnog značaja i koristi za grad Našice i županiju Osječko baranjsku u cjelini, koja šumarima, obrtnicima i poljoprivrednicima daje priliku za promociju vlastitih proizvoda i svog kraja.

Riječ je o manifestaciji koju prepoznaju i znalci i amateri i struka i laici, turisti i gosti u prolazu, događaju u organizaciji Grada Našice, našičke podružnice Hrvatskih šuma, ogranka Matice Hrvatske i Turističke zajednice ,pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, čije vas ovogodišnje izdanje čeka od 6. do 9.rujna u Našicama. Festival „Dani slavonske šume“ u četiri će dana svojim posjetiteljima ponuditi niz zanimljivih stručnih, zabavnih, kulturnih glazbenih i gastro sadržaja, koji će službeno „startati“ u četvrtak u 17 sati, predavanjem Nikole Cika, magistra povijesti na temu „svilarstva u Hrvatskoj, Slavoniji, Našicama“  i prodajnom izložbom radova na svili, uz zanimljivu prezentaciju oslikavanja ovog jedinstvenog „slikarskog platna“.

Središnji dan i službeno otvorenje Festivala je u subotu, osmi rujna, kada vas, u našičkom perivoju, od 10 sati, očekuje tradicionalno natjecanje i otvoreno prvenstvo za profesionalne sjekače u službenim disciplinama, jedinstveno odmjeravanje snage i vještina u kojem će se okušati predstavnici Uprava šuma svih slavonskih županija. Subotu će obilježiti i 13.obrtnički sajam proizvoda i usluga ruralne Slavonije, natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca i starim sportovima, izložba oldtimer vozila i traktora, degustacija slavonskog whiskeya, večer polesnjaka – tradicionalne slovačke delicije od krumpira i niz drugih, jednako zanimljivih, jednako atraktivnih kulturnih, ekoloških, znanstvenih, sportskih i gastro sadržaja zbog kojih bi svakako valjalo navratiti u Našice. Festival „Dani slavonske šume“ zove!

TEKST: S. T.       FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn