DANI SLAVONIJE U BEČU – Promocija Slavonskog dućana, Turističke zajednice Grada i Industrijskog parka Nova Gradiška

Datum objave: 21. 10. 2020. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – S ciljem promocije kontinenta i autohtonih slavonskih proizvoda, jačanja veza s maticom zemljom i partnerstva s Austrijom u Hrvatskom domu Beč 16. i 17. listopada održani su Dani Slavonije. Na jedinstvenoj kulturno-eno-gastro manifestaciji, uveritiri u sadržajno bogati Hrvatski Božić u Beču, posjetiteljima su se predstavili Slavonski dućan, Turistička zajednica Grada i Industrijski park Nova Gradiška.

Stanovnici glavnog austrijskog grada i njihovi gosti protekli su vikend zahvaljujući jedinstvenoj kulturno-eno-gastro “priči” mogli osjetiti dašak Slavonije. Organizirana po prvi put, u “friško” otvorenom Hrvatskom domu zalaganjem, entuzijazmom i na inicijativu predsjednika, Novogradiščanina Andreja Lucića, uspješnog hrvatskog poduzetnika u Austriji, manifestacija Dani Slavonije uvertira je u Hrvatski Božić u Beču, jedinstveni događaj na kojem će, od 3. do 20. prosinca, kroz autohtone proizvode, narodnu baštinu, kulturu i turističku ponudu Slavonija i Hrvatska predstaviti sve ono najbolje što imaju.

U dane vikenda, pred mnogobrojnim posjetiteljima, učinili su to i Novogradiščani čiji je mali dio gastronomske i eno ponude, u ime Slavonskog dućana, Turističke zajednice Grada i Industrijskog parka, predstavila Marijana Škara Ivković, viša stručna suradnica za marekting. Manifestaciju prepunu okusa i mirisa otvorio je, uz jedno veliko hvala dragim prijateljima iz Nove Gradiške, predsjednik Hrvatskog doma Beč Andrej Lucić. “Iznimno mi je zadovoljstvo što smo, unatoč kriznim korona vremenima, uspjeli donijeti mali dašak Slavonije u Beč. Sve je ovo, tek uvertira za ono što nas očekuje u Božićno vrijeme kada nam je svima, pa i meni osobno, posebno važno da budemo povezani s našom Hrvatskom, stoga uživajmo naredna dva dana “, rekao je, između ostalog Lucić. Na pozivu i sjajnoj prilici za promociju, zahvalila je predstavnica Grada Nova Gradiška, Marijana Škara Ivković. “Čestitam svima na divnom postignuću i veselim se onom što slijedi, a to je Hrvatski Božić u Beču na kojem će se predstaviti veliki broj slavonskih obiteljskih gospodarstava, ali i naša turistička ponuda. Ovo u čemu danas uživate je samo mali, simbolični dio svega onoga što u Slavoniji imamo i što tek planiramo predstaviti . Hvala Hrvatskom domu Beč što je prepoznao veliki potencijal našeg kraja, kako onaj gastronomski, tako i gospodarski i turistički i radujem se budućoj suradnji,” rekla je Marijana Škara Ivković.

Uz eno-gastro delicije na Danima Slavonije predstavio se i Industrijski park Nova Gradiška, tvrtka koja, važno je reći, izrađuje adventske kućice za manifestaciju Hrvatski Božić u Beču, te, kao razvojna agencija Grada, nudi poslovnu podršku lokalnim proizvođačima u izlasku na inozemno tržište i promociji njihovih proizvoda. Dani Slavonije na najbolji su način najavili sadržajno bogato blagdansko vrijeme tijekom kojeg će se, u 20-ak kućica, predstaviti mnogobrojni autohtoni hrvatski proizvodi, a kruna će biti božićni koncert svjetski poznatog Ansambla narodnih plesova i pjesama LADO, 21.prosinca u Hallmann Dome-u, u organizaciji Hrvatskog doma Beč. Relativno je to nova udruga osnovana na inicijativu Andreja Lucića, vlasnika BD Gruppe Austria, tvrtke za reciklažu građevinskog otpada i gradnju građevinskih objekata, kao ispit hrvatskog zajedništva, s ciljem međusobnog povezivanja Hrvata u Austriji, jačanja veza s maticom zemljom i hrvatsko-austrijskog partnerstva.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: IPNG

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn