DANI SIGURNOSTI U PROMETI OD 12. DO 22. RUJNA: Danas je Dan bez poginulih u prometu

Datum objave: 21. 9. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Prometna policija PU Požeško-slavonske danas provodi akciju koja je dio programa organizacije Europske mreže prometne policije ROADPOL. „Dani sigurnosti u prometu“ provode se pod geslom „Ostani živ i spasi živote“, a danas je „Dan bez poginulih u prometu“.

Stoga su se mnogi vozači zaustavljeni na ulicama Požege rado odazvali prijedlogu Prometne policije i potpisali prisegu za Dane sigurnosti u prometu, te se tako simbolično dodatno obvezali na pažljivu vožnju i pridržavanje propisa. O potrebnoj prevenciji govore podaci o prometnim nesrećama.

„U protekloj 2021. zabilježene su ukupno 533 prometne nesreće u kojima je stradalo 165 osoba od čega je pet smrtno, 31 teško i 129 lakše ozlijeđeno, dok je u prvih osam mjeseci ove godine zabilježeno ukupno 366 prometnih nesreća u kojima je stradalo 119 osoba dvoje smrtno, 36 teško i 81 lakše ozlijeđeno.”, rekao je Mario Matijević, policijski službenik za poslove prometne policije u Službi za javni red i sigurnost PU požeško-slavonske.

Cilj projekta „Dani sigurnosti u prometu“ je preventivno-represivnim aktivnostima smanjiti broj smrtno stradalih osoba u prometu. Na području Policijske uprave požeško-slavonske provode se pojačane preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz korištenje maksimalnog broja raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.

TEKST: B.S.T.             FOTO: B.S. T.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn