DANI OPĆINE KAPTOL – Bogat program ispunjen kulturnim i zabavnim zbivanjima

Datum objave: 14. 6. 2018. | Kategorija: Društvo

34394230_925683927602748_2087883215762096128_n

KAPTOL – Godina 2018. u Kaptolu je godina velikih obljetnica i proslava. Tijekom lipnja obilježit će se njih nekoliko. suradnjom udruga ovoga kraja i lokalne samouprave, od 16. do 30. lipnja, održat će se Dani Općine Kaptol, manifestacija koja će obuhvatiti bogat kulturno-umjetnički i sportski sadržaj.

Dana 16. lipnja 2018. obilježava se proslava 125. obljetnice osnutka DVD-a Kaptol koja će se odvijati na Trgu Vilima Korajca simulacijom kriznih situacija u kojima se često nalaze vatrogasci. Potom, 22. lipnja Češka Beseda organizira „Dan otvorenih vrata“ u znak proslave 95 godina svoga postojanja. Naši Česi će svoje posjetitelje ugostiti specifičnim češkim delicijama, počastiti pjesmom i plesom, a zainteresirani će moći sudjelovati na nekoliko radionica karakterističnih za očuvanje češke kulturne baštine u ovome kraju.

U subotu 23. lipnja na Trgu Vilima Korajca održat će se „Halštatski dan“ vezan za arheološka istraživanja u neposrednoj blizini Kaptola i njihovu promociju. Ovo događanje organizira se u suradnji s Arheološkim muzejem iz Zagreba, Odsjekom za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Institutom za prapovijesna istraživanja te Hrvatskim arheološkim društvom. Očekuje nas niz zanimljivih radionica, organizirani posjet arheološkom lokalitetu uz stručno vodstvo (11:00 i 13:00h) te nagradna igra za sve sudionike. Sljedeći dan, 23. lipnja KUD „Ivo Čakalić“ organizira smotru folklora u športskoj dvorani kaptolačke osnovne škole. Cilj njihova rada je očuvanje lokale ikavice, narodnih šokačkih zanata i običaja te svake godine ovakva manifestacija okuplja u Kaptolu mnoštvo gostujućih udruga i KUD-ova ovoga usmjerenja.

Dan Općine Kaptol obilježit će se 28. lipnja 2018. godine koncertom duhovne glazbe u Starome gradu pod nazivom Tu es Petrus, a sljedećega dana je proslava patrona kaptolačke župe svetih Petra i Pavla. Za kraj, 30. lipnja, NK Kaptol obilježava 80. obljetnicu osnutka u Sportskom parku u Kaptolu koju će pratiti trodnevni nogometni turnir za djecu. Valja napomenuti da će tijekom spomenutog perioda biti organizirana javna gledanja utakmica hrvatske reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Rusiji u suradnji NK Kaptola i Udruge mladih Općine Kaptol koja će biti popraćena igraonicama za djecu.

TEKST: S. P.     FOTO: plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn