DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA – Paljenjem lampiona u Vukovarskoj ulici požeški HDZ odao počast žrtvama grada heroja

Datum objave: 18. 11. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Gradski odbor HDZ-a grada Požege na čelu s predsjednikom Darkom Puljašićem povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara održao je tradicionalno paljenje lampiona u Vukovarskoj ulici.

Brojne članice i članovi Gradskog odbora HDZ-a, predsjednici Temeljnih organizacija poklonili su se žrtvi Vukovara u ulici koja nosi ime grada heroja, a počast je odana i kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.Uz molitvu i zahvalu okupljeni su se prisjetili dana patnje, ali i ponosa.

“Kao i svake godine, okupili smo se kako bi obilježili jedan težak dan u hrvatskoj povijesti, ali ujedno i dan ponosa – dan kada smo, poslije je to povijest pokazala, izgubili Vukovar ali dobili domovinu. Taj grad žrtvovao je sebe, svoje branitelje kako bi Hrvatska dobila priliku da se obrani, da pobjedi u ratu te da postane slobodna država,”rekao je predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Požege i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

“Hvala svima, suprugama, djeci, roditeljima hrvatskih branitelja koji su dali svoj život za domovinu. Dok budemo mogli hodati, misliti, dok postojimo, sjećat ćemo se tih branitelja i odavati im dužnu počast na sve načine na koje možemo. Zdrava, razvijena, demokratska i europska Hrvatska ono je što su oni sanjali i naš je zadatak da to ostvarujemo. I to ćemo raditi, svaki dan, kako bi njihova i naša djeca uživali u slobodnoj, jedinoj Hrvatskoj kakvu su oni sanjali,” zaključio je Puljašić.

“Danas je najsvjetliji dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, na žrtve Vukovara. U mislima s njima zapalili smo svijeće, sjećamo se svih žrtava s posebnim pijetetom i živimo u nadi da će i oni, za čije se ostatke ne zna, u skoro vrijeme biti u Vukovaru, kako bi im i tamo odali posebnu počast, rekao je predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije i predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege dr. Željko Glavić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn