DAN SJEĆANJA – HDZ u Vukovarskoj ulici odao počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Datum objave: 17. 11. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U organizaciji Gradskog odbora HDZ-a grada Požege,u predvečerje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje održano je tradicionalno paljenje lampiona u Vukovarskoj ulici.

Uz predsjednicu Županijskog odbora Antoniju Jozić,članice i članovi Gradskog odbora HDZ-a Grada Požege na čelu s predsjednikom prof. dr. sc. Borislavom Miličevićem te predsjednicima temeljnih ogranaka poklonili su se žrtvi Vukovara u ulici koja nosi ime grada heroja. Počast je odana i kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.Uz molitvu i zahvalu okupljeni su se prisjetili dana patnje, ali i ponosa.

“Večeras, tradicionalno u ovoj ulici koja s ponosom nosi ime grada heroja i pred bistom dr. Franje Tuđmana utemeljitelja moderne hrvatske države članovi Hrvatske demokratske zajednice u zajedništvu sa svim građanima svjedoče domoljublje. Paleći svijeće s molitvom na usnama odajemo počast žrtvi Vukovara, žrtvi Škabrnje i žrtvama svih hrvatskih branitelja. Na taj način, nadamo se da ćemo prenijeti one temeljne vrijednosti na generacije koje dolaze kako bi i oni mogli graditi bolju i uspješniju Hrvatsku,” rekao je predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Grada Požege prof. dr. sc. Borislav Miličević.

“Okupili smo se na ovom simboličnom mjestu koje sažima povijest Hrvatske i paljenjem lampiona i molitvom odali smo počast svim žrtvama Domovinskog rata, žrtvi vukovara i Škabrnje. sutra ćemo se žertvama pokloniti i u kolonama sjećanja, neki u Vukovaru, neki u Škabrnji, u jedinstvenoj koloni sjećanja, u koloni onakvoj kakvu Hrvatska država koja je teško i krvavo izborena 90-tih godina prošlog stoljeća i zaslužuje. Pozivamo i naše sugrađane da upale lampione večeras za žrtve Domovinskog rata, ako to ne mogu u Vukovarskim ulicama svojih gradova, mogu sigurno u svojim prozorima i na taj način doati počast svim žrtvama” rekla je predsjednica Županijskog odbora HDZ-a Antonija Jozić.

TEKST: S. Pok                  FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn