DAN POLICIJE U POŽEGI – “Nastojat ćemo i dalje da Požeško-slavonska županija bude jedna od najsigurnijih u Hrvatskoj”

Datum objave: 27. 9. 2017. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu 123. brigade u Požegi, kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga rata, svetom misom služenom u crkvi sv. Lovre za sve poginule pripadnike MUP-a te manifestacijom “Dan otvorenih vrata policije” i svečanom sjednicom u zgradi Policijske uprave uz dodjelu pohvalnica i zahvalnica, Policijska uprava požeško-slavonska obilježila je danas Dan policije.

Dan policije prigoda je približiti građanima policijski rad i po pitanju prevencije ali i kriminalističke tehnike i taktike jer sigurnost građana je prioritet, što potvrđuju i pokazatelji, naglasio je načelnik PU požeško-slavonske Dario Dasović.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Nastojat ćemo i dalje da Požeško-slavonska županija bude jedna od najsigurnijih u Hrvatskoj i nadam se da ćemo uspjeti očuvati sigurnost i povjerenje što je i naš moto. U proteklom razdoblju nismo imali posebno ekscesnih događaja, imali smo dosta velikih javnih okupljanja – koncerti, svetkovine, proslave, festivali i ostale manifestacije, koja smo odradili bez incidenata i problema, a možemo se pohvaliti i kako nemamo poginulih tijekom ove godine u prometu. Zadovoljni smo i našim preventivno-represivnim akcijama jer imamo i manje prekršaja protiv javnog reda i mira, manje kaznenih djela, a u konačnici i uživamo povjerenje građana što pokazuje i odaziv današnjem Danu otvorenih vrata,” rekao je načelnik Dasović. Na središnjem trgu Sv.Trojstva od 10 do 11 sati Policija je izlagala opremu, uređaje i vozila koja koristi svakodnevno u radu. Prezentiran je rad interventne policije, policije koja obavlja poslove prometa, prevencije i kriminalističke policije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Program obilježavanja Dana policije zaključen je svečanom sjednicom  u zgradi Policijske uprave kojom prilikom je pohvaljeno 32 djelatnika za profesionalno, odgovorno i stručno postupanje u izvršenju zadaća iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Pohvalnice su dobili  Vesna Lisac iz Ureda načelnika, Zvonimir Lukačević iz Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, Hrvoje Gašparac i Jasmina Perinović-Vrselja, Mirko Veselin i Ivan Zeljko iz  Odsjeka za obradu kriminaliteta, Mladen Budoš, Dino Elijaš i Ivan Papak iz Interventne jedinice policije, Silvijo Brozović  iz Operativno-komunikacijskog centra policije, Gordana Đaković iz Odjela za pravne poslove i ljudske potencijale, Marica Mišković I Josip Parac iz Odjela materijalno-financijskih poslova, Dragicu Lukačević  iz  Odjela za pravne poslove te Nadu Jozić iz Inspektorata unutarnjih poslova. Pohvalnice su dobili i djelatnici Policijske postaje Požega Ivan Alerić, Dražen Bešlić, Davor Hamžik, Dražen Lednicki, Andrea Jelušić, Kristijan Maroši, Štefica Pustaić i Josip Vilus. Iz Policijske postaje Pleternica pohvaljeni su Zoran Džalta, Blažan Lipovac, Božidar Marinac, Stjepan Pavelka i Hrvoje Tajdan, dok su u Policijskoj postaji Pakrac pohvale dobili Davorko Jursik, Gordana Ljevaković, Tihomir Sommer i Alen Šafara.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn