DAN OTVORENIH VRATA POLICIJE I POLICIJSKE AKADEMIJE – Predstavljeno zanimanje policajac i upućen poziv maturantima

Datum objave: 05. 6. 2018. | Kategorija: Društvo

nas

POŽEGA – U organizaciji Policijske uprave požeško-slavonska danas je u požeškoj Pješačkoj zoni održana manifestacija „Dan otvorenih vrata policije i Policijske akademije“. Na manifestaciji je predstavljen rad policije, uređaji i oprema te posebno natječaj za zanimanje policajac.

O natječaj za zanimanje policajac i novinama koje donosi govorio je načelnik Policijske akademije Dubravko Novak koji je istaknuo kako je Požega  trinaesti grad u koji  su došli predstaviti policijsko zanimanje.

nn

” Želimo mlade ljude upoznati s osnovama tog zanimanja te im dati točne informacije što ih očekuje ako uđu u redove hrvatske policije. Ove godine smo uveli nekoliko novosti – sam natječaj traje od 1. ožujka do 6. srpnja te je tako omogućeno i maturantima da se prijave na natječaj, jer do sada su natječaji završavali sredinom svibnja. Nastojimo ljudima izbjeći troškove te dolazimo u mjesta  u kojima veći broj zainteresiranih kako bi obavili testiranja, a  ove godine planiramo umjesto 400 upisati 600 kandidata. Razlozi su jer se bližimo ulasku u Schengensku zonu,  a tu je i prirodni odljev policajaca u mirovinu. Do sada se na natječaj prijavilo oko 1.300 kandidata, a 300 kandidata je već  poslano na liječnički pregled,” rekao je načelnik Novak.

Spremnost i vještine predstavili su u pokaznoj vježbi  pripadnici Interventne jedinice policije Slavonski Brod, a manifestaciju je svojim dolaskom podržao i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn