DAN OPĆINE VELIKA – Načelnik Boban: Dokazali smo kako je uz racionalnu potrošnju i s malo novca moguće napraviti puno

Datum objave: 28. 8. 2017. | Kategorija: Društvo

dav

VELIKA – Baš poput rođendana, i Dan Općine prilika je za slavlje, ali i najbolji trenutak za rekapitulaciju učinjenoga u protekloj godini. Učinili su to Veličani i Veličanke, obilježavajući blagdan Svetog Augustina, zaštitnika Župe. Razloga za slavlje je nemali broj jer, kako je naglasio načelnik općine Vlado Boban “unatoč skromnom proračunu od 3,2 milijuna kuna, uspijevamo spojiti kraj s krajem, dokazujući kako je, uz racionalnu potrošnju, i s malo novca moguće napraviti puno toga,”.

Najsvečaniji dan u životu Općine obilježen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća kojoj su, uz brojne goste, predstavnike javnih, kulturnih i obrazovnih ustanova, nazočili između ostalih pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa zamjenikom, predsjednik Udruge općina RH, Đuro Bukvić, prvi ljudi gradova Požeško slavonske županije- Požege, Pleternice, Lipika, Pakraca i Kutjeva, ali i gradonačelnici i načelnici brojnih drugih gradova i Općina s kojima Veliku povezuju prijateljstvo i suradnja. A razloga za slavlje je nemali broj jer puno je toga trudom i marom dobrog gospodara ostvareno. Sudeći prema realiziranom u proteklom razdoblju ali i planovima,Velika bi uskoro mogla imati zaokruženu turističku ponudu. Pomoći će tome planirana izgradnja hotela, obnova bazena, kao i sjajna suradnja s Parkom prirode Papuk, upoznao je u pozdravnom govoru, podvlačeći crtu pod učinjeno, načelnik Općine Velika, Vlado Boban.

dav

„Unatoč skromnom proračunu od 3,2 milijuna kuna, uspijevamo spojiti kraj s krajem, dokazujući kako je, uz racionalnu potrošnju, i s malo novca moguće napraviti puno toga. Ono najznačajnije učinjeno u prethodnom razdoblju, zasigurno je kupnja stadiona, iako ne smijemo zaboraviti ni početak izgradnje društvenog doma u Radovancima, Dom hrvatskih branitelja u Poljanskoj, dječje igralište u Trnovcu,tu je i dječji vrtić čije kapacitete, zbog lista čekanja, namjeravamo proširiti. Zbog djece i mladih, u planu je i izrada projektne dokumentacije za izgradnju sportske dvorane u Trenkovu, nastavak isplata stipendija studentima s područja Općine, sufinanciranje učeničkog prijevoza, besplatnih radnih bilježnica, kao i pomoć za novorođenčad. Narednih dana očekuje nas početak izgradnje plinovoda, natječaj za nerazvrstane ceste, ali i rezultati još nekolicine prijavljenih natječaja iz mjere 7.4.1. „, istaknuo je u svom govoru, rekapitulirajući učinjeno u prethodnom razdoblju, načelnik Općine Velika, Vlado Boban.

dav

Svečanost Dana općine Velika, već prema tradiciji, upotpunjena je dodjelom priznanja najzaslužnijim mještanima. Ove su godine to, radi humanosti i plemenitosti -dugogodišnji dobrovoljni darivatelj krvi Slavko Samardžić, Darko Larva, vlasnik seoskog gospodarstva Larva iz Trenkova, uspješni obrtnik Karlo Štefka, Milan Filipčević, umirovljeni domar mjesne osnovne škole, Auto moto klub Velika, ženski odbojkaški klub „Papuk Velika“, Lucija Ticl, studentica 5.godine Muzičke akademije, 11.godišnji Filip Pavlović, zbog iznimnih uspjeha u teakwondou, te „košarkaška“braća Hofman, Dino i Herman.

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn