DAN OPĆINE STARO PETROVO SELO – Novi datum, novi čelni ljudi, novi i kvalitetni projekti

Datum objave: 29. 6. 2018. | Kategorija: Društvo

nas

STARO PETROVO SELO – S novim čovjekom na čelnoj poziciji, od ove godine i uz novi datum, na blagdan Svetog Petra i Pavla, u društvu dragih gostiju, prijatelja i suradnika, mještani Starog Petrovog Sela proslavljaju Dan Općine. Uz središnji sadržaj, svečanu sjednicu Općinskog vijeća, proslavu će upotpuniti sajam poljoprivrednih proizvoda, natjecanje u kuhanju čobanca, rukometna utakmica između predstavnika Općine i Gradske uprave Nova Gradiška i memorijalni nogometni turnir, a sve će završiti velikim koncertom TS Tkanica i grupe Vigor.

Prvi puta uz Petrovo, jer, kada ako ne na blagdan Svetog Petra i Pavla, s novim, mladim načelnikom, Nikolom Denisom, u društvu dragih gostiju, prijatelja i suradnika, mještani Starog Petrovog Sela, proslavljaju Dan Općine. Bogatom i raznolikom cjelodnevnom kulturno sportskom programu, nakon polaganja vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i svete mise, prethodila je svečana sjednica Općinskog vijeća.  Bila je to prigoda za rezimiranje realiziranog i najavu novih planova, jer, iako je aktualno vodstvo na čelu Općine tek godinu dana, od svibanjskih izbora 2017., učinjeno je dosta toga. Podsjetio je na to i prvi čovjek Općine, načelnik Nikola Denis, ponosan, prije svega, na činjenicu što su, kako je rekao, svakodnevno među žiteljima, osluškujući i detektirajući, a onda i zajednički pronalazeći rješenja za probleme na terenu.

nn

“Zadovoljstvo mi je što je u ovom trenutku vrijednost prijavljenih projekata na području Općine veća od 10 milijuna kuna i što napokon vidimo da se trud i rad isplatio, jer, slijedi, najprije njihova realizacija, a onda i novi krug u kojem ćemo, na sličan način, nakon što dobro promislimo i organiziramo se, aplicirati i niz novih projekata, sve s ciljem podizanja kvalitete življenja u Općini Staro Petrovo Selo na novi, viši nivo. Uz brojne komunalno-infrastrukturne projekte, cestogradnju, vodoopskrbu, tu su i oni čiji je prioritetni cilj razvoj gospodarstva, poput planova o izgradnji nove, mini mljekare, u kojoj će, sa milijun i pol kuna za izradu projektne dokumentacije, sudjelovati Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, planovi o izgradnji mini gospodarske zone s kojima ćemo, kroz koji dan, na radnom sastanku upoznati i ministra državne imovine, projekt rekonstrukcije i izgradnje pješačko-biciklističke infrastrukture u naseljima Godinjak i Staro Petrovo Selo, težak 250 tisuća kuna, modernizacija javne rasvjete-projekt vrijedan 350 tisuća kuna, energetska obnova Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, uređenje dječjeg igrališta u vrtiću „Vjeverica“, obnova Društvenog doma u Lazama, projekt Zaželi, pa priča koju, osnivanjem proizvođačke organizacije, planiramo pokrenuti s našim ratarima, nabava opreme za održavanje javnih površina, sufinanciranje nabave udžbenika, pilot projekt stipendiranja učenika u suradnji s tvrtkom Bartels-Conjar d.o.o. Sve to, na sreću, prati i vrhunski proračun koji iznosi nepunih 20 milijuna kuna, kao i sjajna suradnja sa Županijom, Gradom Nova Gradiška i kolegama načelnicima drugih općina novogradiškog kraja.“, istaknuo je u govoru na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, načelnik Nikola Denis.

Da je riječ o Općini koja krupnim koracima ide naprijed, istaknuo je i čelni čovjek Brodsko posavske županije, ovaj puta i u funkciji izaslanika predsjednika Vlade, župan Danijel Marušić. “ Sve je više kvalitetnih ideja koje vode ka boljem životu u Starom Petrovom Selu i koje će, kroz projekt Slavonija, europske fondove, a onda i uz pomoć vlastitih sredstava i dalje pomagati i Županija Brodsko posavska i Vlada RH. Osim toga, od iznimne je važnosti revitalizirati i staviti u funkciju poslovnu zonu za što postoje jako dobri planovi, baš kao i oni čiji je cilj ponovno oživjeti nekadašnji simbol Općine, mljekaru. Staro Petrovo Selo krupnim koracima kreće naprijed i mi im na tom putu želimo gospodarski, društveni i svaki drugi napredak“, istaknuo je župan brodsko posavski, Danijel Marušić.

nnn

Pozitivne Općinske trendove i nove oblike suradnje u kojima stranačke boje i političke preferencije postaju manje važne od dobrobiti mjesta i mještana, osobnim su dolaskom potvrdili i gosti Petrovoselaca, načelnici Općina Cernik, Nova Kapela i Rešetari-Vitomir Žakić, Ivan Šmit i Zlatko Aga, a u pozdravnom govoru apostrofirao i gradonačelnik Grada Nova Gradiška, Vinko Grgić, potvrđujući kako je Općina Staro Petrovo Sela nositelj razvoja ovog dijela našeg kraja. „ Iako je godina dana mandata kratak vremenski period za ocjenu učinjenoga, napredak je itekako vidljiv. Baš kao i zajedništvo kakvog do nedavno nije bilo, a koji, osim Starog Petrovog Sela, prepoznaju i prihvaćaju i drugi načelnici. U Gradu Nova Gradiška imate partnera i suradnika, tu smo kad god možemo pomoći, iako vam utakmicu nećemo pustiti“, istaknuo je, referirajući se na revijalni rukometni susret koji će se, u okviru sadržaja obilježavanja Dana Općine, odigrati između čelnih ljudi Starog Petrovog Sela i Gradske uprave, novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić.

nnnn

Zadovoljstvo prvom godinom mandata, realiziranim i planovima koji tek slijede, izrazio je i zamjenik načelnika, dr.Josip Koldziej. „Spremnost na suradnju i otvorenost Općine prema svima onima s dobrim idejama, dokazali su danas i mnogobrojni gosti, prijatelji Starog Petrovog Sela, predstavnici različitih političkih opcija, svjesni kako samo zajedništvom možemo promijeniti negativne trendove.“, rekao je, između ostaloga, dr.Kolodziej. Uz rekapitulaciju učinjenoga u protekloj godini, na svečanoj su sjednici Općinskog vijeća, kako i priliči, zaslužnim pojedincima, mještanima Općine, dodijeljena javna priznanja. Ove su ih godine zaslužili Alojz Špoljarić za dugogodišnji rad u DVD-u Godinjak, Milan Vuković za rad u vatrogasnoj zajednici, Senka Babaček za dostignuća i osobne rezultate iz područja sporta, Milan Cindrić za doprinos u razvoju društvenog i političkog života, Zlatko Šamal, za dugogodišnji rad u DVD-u Staro Petrovo Selo, te OPG Davorina Arića, a priznanja su, nakon provedenog ocjenjivanja vina novogradiškog vinogorja, primili i članovi staropetrovoselske Udruge vinogradara i voćara Sveti Vinko-Antun Peterman, Zvonko Živković, Slavko Maričević, Vladimir Plavac, Branko Sokić i Igor Majer.

m1 m2

Uz predstavnike mjesnih udruga i institucija, čelne ljude Općine, Grada Nova Gradiška i Županije Brodsko posavske, svečanoj su sjednici nazočili i načelnici Policijske uprave Brodsko posavske, Antun Valić i Postaje pogranične policije Stara Gradiška, Miroslav Matić. Dan Općine i Petrovo, blagdan zaštitnika mjesta, Petrovselci će nastaviti slaviti uz natjecanje u kuhanju čobanca, memorijalni nogometni turnir, već spomenutu revijalnu rukometnu utakmicu predstavnika Općine i Gradske uprave Nova Gradiška, te veliki večernji koncert TS Tkanica i osječke grupe Vigor.

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn