DAN OPĆINE ORIOVAC – Općina Oriovac je u svim segmentima stabilna i uređena općina

Datum objave: 18. 4. 2018. | Kategorija: Društvo

n

ORIOVAC – Općina Oriovac proslavila je  17.travnja svoj dan. Gospodarski najrazvijenija općina u Brodsko-posavskoj županiji ima izvorni proračun oko 6 milijuna kn i dodatnih 9 milijun kuna povučenih iz različitih vanjskih izvora financiranja za projekte koje provodi u svojim naseljima i s ciljem zadovoljavanja potreba stanovnika općine u svim segmentima života.

Načelnik Antun Pavetić je u svom izvješću govorio o programima koje Općina provodi i polučenim rezultatima: „Razvijamo Općinu u  gospodarskom, socijalnom, kulturnom , sportskom i svim ostalim segmentima društva koji su zadani zakonodavnim okvirom kao što su komunalno gospodarstvo, građenje te odgoj i obrazovanje. Izgrađeni su novi nogostupi u Kujniku, Malinu, u planu su nogostupi u Radovanju, Lužanima, izgrađena je nova led rasvjeta u središtu Oriovca, a poslovi se nastavljaju u Kujniku i Lužanima. Napravili smo veliki iskorak kroz projekte energetske obnove kuća u privatno vlasništvu , prije dvije godine smo po broju projekata energetske obnove bili peti u Republici Hrvatskoj, trenutno radimo na energetskoj obnovi zgrada koje su u javnoj funkciji te višim stambenim zgradama, u tijeku je i priprema za obnove javnih zgrada u Slavonskom Kobašu i u Lužanima. Ovih dana započinje i energetska obnova dječjeg vrtića Ivančica kojemu je osnivač Općina Oriovac, za koji planiramo i proširenje jer u Oriovcu postoje liste čekanja za upis u vrtić. Pripremama projektnu dokumentaciju za obnov cesta, proširenje školske športske dvorane, kontinurao uređujemo društvene domove.“

2T

Naglasio je kako su u narednom periodu prioriteti izgradnja reciklažnih dvorišta i vodovodna mreža na relaciji Lužani – Slavonski Kobaš te se posebno osvrnuo na potporu koju općina pruža civilnom sektoru i građanima.„Financijski podupiremo udruge s područja općine, stipendiramo studente, sufinanciramo prijevoz srednjoškolaca, provodimo projekt „Zaželi“ kojim zapošljavamo nezaposlene žene i pomažemo starijim osobama u ostvarivanju kvalitetnijeg življenja. Znamo se nositi sa svim elementarnim i drugim nepogodama kao što su bile poplave i problem s pitkom vodom koji smo imali zbog onečišćenja vode u brodskom vodovodu.Općina Oriovac je gospodarski, infrastrukturno, socijalno, kulturno, sportski stabilna i uređena općina, možda najuređenija u Brodsko-posavskoj županiji na što sam ponosan i zahvaljujem na suradnji svim svojim suradnicima, to je rezultat zajedničkog rada.“ Zaključio je načelnik Pavetić.

1DV

Prisutnima na svečanoj sjednici Općinskog vijeća obratio se i čestitao Dan općine saborski zastupnik Davor Vlaović: „Općina Oriovac je lider  i u nju se ogledaju susjedne općine, a to mogu činiti i mnogi drugi u Hrvatskoj. U općini Oriovac načelnik  Pavetić, njegova zamjenica Željka Čorak i vijećnici prepoznaju potrebe građana i preslikavaju ih u projekte. U Oriovcu su bogatstvo ljudi , čestitam vam na tomu. Da biste bili još uspješniji potrebna je funkcionalna i financijska decentralizacija države, danas većinu sredstava povlače u Zagreb i njegova okolica, premalo je projekata u Slavoniji. To moramo mijenjati jer Slavonija umire. U Oriovcu se čeka na mjesto u vrtić na tomu vam čestitam i neka tako ostane“ zaključio je Vlaović.

Na svečanoj sjednici općinskog vijeća prisutni su bili predsjednici mjesnih odbora, predsjednici civilnih udruga, gospodarstvenici, ravnatelju ustanova, načelnici susjednih općina, predstavnici Brodsko-posavske županije. Svi su za općinu Oriovac imali samo riječi pohvale.

TEKST: S. P.     FOTO: HSS

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn