DAN OPĆINE JAKŠIĆ – Otkriven spomenik poginulim braniteljima s područja općine Jakšić

Datum objave: 04. 12. 2014. | Kategorija: Društvo

P1100576

JAKŠIĆ – Danas je svečano obilježen Dan općine Jakšić i njezine zaštitnice svete Barbare. Program je počeo otkrivanjem spomenika poginulim hrvatskim braniteljima općine Jakšić  i svetom misom. Svečana sjednica održana je u prostorijama sale “Honda” u Jakšiću na kojoj su bili nazočni mnogi načelnici i gradonačelnici  iz Požeško-slavonske županije.

Svojim mještanima i brojnim uzvanicima Dan općine i blagdan Svete Barbare zaštitnice župe i općine čestitao je  prigodnim riječima načelnik Ivica Kovačević osvrnuvši se i na neke od kapitalnih projekta na području općine. “U ovoj godini bez obzira na tešku financijsku krizu nastavili smo obavezu podizanje standarda u komunalnoj i socijalnoj infrastrukturi. Prošli smo jedini u Hrvatskoj u IPARDU mjeri 301 sa dva projekta. Jedan je kanalizacija, a druga prilazna cesta vrtiću. Vrtić gradimo niz godina, ali sluha u državi nema. Obaveza države je bila na početku da financira izgradnju vrtića sa 70 posto a mi s 30 posto, a sada je to obrnuto, ” naglasio je Kovačević dodajući kako je završetak vrtića prioritet i u narednom razdoblju.

P1100602

Kovačević je izrazio ponos što je odana dužna počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja općine. ” Nakon niz godina napokon su poginuli hrvatski vitezovi s područja naše općine, njih sedam dobili svoj spomenik i moram im izraziti veliko hvala što su dali svoje živote za sve nas – rekao je  načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

TEKST: T. Milanović    FOTO: T.Milanović

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn