DAN OPĆINE ČAGLIN – Načelnik Bardač: Ako svatko od nas da dio sebe za zajednicu već sutra će biti lakše

Datum objave: 19. 4. 2016. | Kategorija: Društvo

DSC_0496

ČAGLIN – Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je obilježen Dan općine Čaglin. “Ova Općina ima potencijala i sigurno možemo učiniti ovu općinu boljim i ugodnijim mjestom za življenje. Dakako da se to neće dogoditi preko noći, no ako svatko od nas koji ovdje živimo da barem jedan djelić sebe za zajednicu i za druge svima će već sutra biti lakše,” naglasio je u svom govoru načelnik općine Dalibor Bardač.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Ivan Demše, a prigodnim riječima gostima i nazočnima obratio se načelnik Dalibor Bardač. Bardač je došao  na mjesto općinskog načelnika nakon prijevremenih izbora u ožujku prošle godine, a iste godine usvojen je i proračun  u iznosu 2,2 milijuna kuna koji nije ostavio mjesta za nerealna očekivanja. “Odlazak mladih, nedostatak radnih mjesta, nezaposlenost, mala gustoća naseljenosti samo su nekih od problema koje djelimo sa svim općinama i gradovima u Slavoniji. No za načelnika sam se i kandidirao iz razloga što mislim da se za ovu općinu vrijedi boriti, zato što smatram da sigurno možemo učiniti ovu općinu bojim i ugodnijim mjestom za življenje. Dakako da se to neće dogoditi preko noći, no ako svatko od nas koji ovdje živimo da barem djelić sebe za zajednicu i za druge već sutra će biti lakše,” naglasio je načelnik Bardač.

DSC_0467

Dodao je kako je Općina Čaglin, uz sve poteškoće, u proteklom razdoblju odradila i nekoliko značajnih projekata među kojima je ponajprije završetak sportske dvorane čiji su radovi iznosili 250.000,00 kuna,  a slijede izvršeni radovi na nastavku odvodnje u Centru Čaglina te industrijskoj zoni vrijedni 200-tinjak tisuća kuna , priključci za kanalizaciju napravljeni u suradnji s Tekijom u ulici Braće Radića u kojoj  su asfaltirani i kolni ulazi u suradnji sa ŽUC-om u vrijednosti 300.000,00 kuna, projekt energetske obnove obiteljskih kuća vrijedan milijun kuna, početak legalizacije mjesnih domova, projekt rekonstrukcije Kolodvorske ulice, izrada razvojne strategije i mnogi drugi.  “U suradnji s LAG-om Posavina sudjelujemo u projektu koji je od izuzetne važnosti za naše najmlađe stanovnike Općine koji imaju mogućnost pohađanja igraonice 3 puta tjedno. Kažem, od izuzetne važnosti jer naša djeca nemaju mogućnost pohađanja vrtića kao djeca iz drugih razvijenijih sredina. Izuzetno sam ponosan i na projekt preko Zaklade Slagalica  koji će uskoro krenuti s realizacijom, a čiji sam voditelj. Radi se o izgradnji dječjeg igrališta, također namijenjen najmlađim stanovnicima naše male Općine koji dosad nisu imali adekvatno uređen prostor za igru,” najavio je Bardač dodajući kako će uskoro u realizaciju krenuti i projekt koji bi trebao promijeniti kompletan izgled Čaglina, a  riječ je o rekonstrukciji državne ceste D53 kroz Čaglin za koji je predan zahtjev za građevinsku dozvolu i u tijeku je rješavanje imovinsko pravnih odnosa. “Možda sve ovo ne zvuči veliko i ogromno ulaganje međutim ponavljam za izvorni proračun od nekih 2.2 milijuna  kuna kakav ima Općina Čaglin je itekako značajno,”zaključio je Bardač čestitajući svim stanovnicima Dan općine.

DSC_0484

Svečanoj sjednici nazočili su brojni gosti i uzvanici među  požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, njegov zamjenik Željko Jakopović, zamjenik požeškog gradonačelnika Darko Puljašić, gradonačelnici Kutjeva, Lipika, Pakraca i Pleternice, Josip Budimir, Vinko Kasana, Ana Marija Blažević i Antonija Jozić, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, zamjenici načelnika općina Velike i Kaptola, Ivica Potočanac i Josip Soudek te predstavnici udruga, vojske, policije i ustanova. Povodom Dana općine Čaglin položen je i  vijenac kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na mjesnom groblju  te služena sveta misa u župnoj crkvi sv. Augustina.

TEKST: S. Pok     FOTO: D. M

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn