DAN GRADA PLETERNICE – Pleternica će i iduće godine biti veliko gradilište

Datum objave: 06. 12. 2016. | Kategorija: Društvo

20161206_123343_resized

PLETERNICA – Dan Grada Pleternice obilježen je danas svečanom sjednicom Gradskog vijeća i otvorenjem novouređenog Centra udruga.Na svečanom obilježavanjuj bili su ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, uz saborske zastupnike, gradonočelnike i načelnike s područja županije te brojne druge goste.

“Vjerujem da će Pleternica iduće godine, kao i svih ovih godina, biti jedno veliko gradilište.Konačno su ove godine krenuli natječaji za sredstva Europske unije, na što smo mi bili spremni jer dugi niz godina pripremamo projektne dokumentacije, sada se ona kreće negdje na 350 milijuna kuna projekata. Mi očekujemo da ti naši projekti budu prepoznati na natječajima, da Pleternica doista bude jedno veliko gradilište, kako bi dalje bila mjesto ugodnog življenja i mjesto pogodno za obitelj. Dolazak dvoje ministara, ministra poljoprivrede gospodina Tomislava Tolušića koji je i izaslanik predsjednika  vlade RH i ministirce Regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac jedna je velika poruka Pleternici. Jer, projekt “Slavonija” je najavljen, a ovo su uistinu dvoje ljudi od kojih i Slavonija i Pleternica puno očekuju pa sam izuzetno počašćena što su oni danas sa nama,” izjavila je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

“Grad Pleternica je poznat po cijeloj Hrvatskoj sa  svojim projektima. Iako je relativno mali grad, po onome što radi iznimno je velik i naravno da i u segmentu poljoprivrede, pogotovo u segmentu ruralnog razvoja Pleternica ima što reći. Postoji puno projekata koji će se uskoro kandidirati, tako da će Pleternica definitivno biti u krugu onih koji će dobiti “dio kolača” kada govorimo o programu ruralnog razvoja, a konačno i cijela pomoć sektoru poljoprivrede je vezana i uz Požeško-slavonsku županiju i druge naše slavonske županije i činimo sve da pomognemo poljoprivredicima, kako u Pleternici tako i u svakom drugom mjestu u Slavoniji,” rekao je ministar Tomislav Tolušić.Na svečanoj sjednici, već tradicionalno, dodijeljena su priznanja i nagrade zaslužnim pojednicima i kolektivima.

Kolektivnu nagradu Grada Pleternice ove je godine dobila tvrtka “Microplet” iz Pleternice, dok su godišnjim priznanjima nagrađeni Nogometni klub Slavija Pleternica, Nogometni klub Tim osvježenje iz Kuzmice, DVD Gradac, Udruga “Pleternički čoraci”, HKUD Zavičajno društvo “Rama”, učenik Marko Šarić i poduzetnica Marie Luis Petrović. Prije današnje svečane sjednice, otvoren je i novouređeni Centar udruga. Centar je smješten u prostoru bivšeg dječjeg vrtića gdje je uređeno pet uredskih prostora i konferencijska dvorana u kojima će korisnici, među kojima i udruge koje rade s djecom Udruga Naša djeca Pleternica te Udruga za pomoć djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju Osmjeh, moći organizirati sastanke, radionice, edukacije i druga događanja.

TEKST: S. Pok    FOTO: Slavonski.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn