DAN GRADA PAKRACA –Svečanom sjednicom Gradskog vijeća proslavljen blagdan Svetog Josipa i Dan grada

Datum objave: 19. 3. 2018. | Kategorija: Društvo

n1

PAKRAC – Rekapitulirajući učinjeno, najavljujući planirano, u društvu prijatelja i suradnika, Pakračani i Pakračanke, svečanom su sjednicom Gradskog vijeća obilježili blagdan zaštitnika Svetog Josipa i Dan Grada.

Polaganjem vijenaca, svetom misom, a onda i svečanom sjednicom Gradskog vijeća pod predsjedanjem Miroslava Ivančića, mještani i čelnici Pakraca, u društvu gostiju i suradnika, predstavnika lokalnih i županijske vlasti, institucija i udruga, obilježili su Dan Grada i blagdan zaštitnika-Svetog Josipa. Bila je to prigoda za djeljenje uspjeha s prijateljima, dodjelu priznanja najzaslužnijima i podsjećanje na realizirano, jer, u proteklih je godinu dana, s ciljem obnove i razvoja, učinjeno puno toga. Pozdravljajući s dobrodošlicom goste „grada povijesti i pobjede, ratnika i umjetnika“, na ono najvažnije, podsjetila je  gradonačelnica , Anamarija Blažević, ponosna na očuvanje identiteta i života na ovom prekrasnom prostoru. „S vizijom Pakraca kao mjesta ugodnog življenja, protekle smo godine u potpunosti bili fokusirani na djecu i mlade, jer, upravo su oni budućnost Grada. Ipak, nismo zanemarili ni sve ostale, jer, grad čine ljudi, isti oni bez kojih cijeli niz projekata ne bi imao smisla i potrebe“, istaknula je u pozdravnom govoru, prva žena Grada, gradnačelnica Pakraca, Anamarija Blažević.

nn

Zajedničkim radom gradske uprave, tvrtki i ustanova, države i ministarstava, jer, kako je rekla gradonačelnica „ s dobrom voljom i zajedničkom suradnjom sretan završetak dobiju i projekti koji tako i ne izgledaju“, tijekom 2017.godine na području grada izvršeno je radova i usluga u vrijednosti od skoro 43 milijuna kuna, ugovoreno 342, a planirano i pripremljeno 285 milijuna kuna projekata. Uz sve brojnije privatne investicije i poduzetničke pothvate, značajna su sredstva u razvoj i obnovu grada uložile i državne institucije i ministarstva, što bi se, prije svega kroz projekt Slavonija, trebalo nastaviti i narednih mjeseci. Uz infrastrukturne, te projekte energetske obnove, najviše je uloženo u sustav vodoopskrbe, pri čemu valja izdvojiti mega projekt aglomeracije „težak“ 192 milijuna kuna, kojeg, istaknuto je na svečanoj sjednici, ne bi bilo bez svesrdne pomoći Hrvatskih voda i njihovih čelnih ljudi, na čelu s direktorom Zoranom Đurokovićem i zamjenikom, gostom grada Pakraca, Davorom Vukmirićem.

m1 m2

Važnost suradnje, ali i dobar sluh ministarstava i Vlade RH, nužno potreban za razvoj svake sredine, istaknuo je u govoru i Davor Huška, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i EU fondova i nekadašnji gradonačelnik grada slavljenika, zadovoljan svime onim što je u gradu učinjeno u proteklih godinu dana. Primijetili su to i gosti, baš kao i trajnu dobrodošlicu i nadaleko poznato gostoprimstvo domaćina, dugogodišnji slovački prijatelji Pakraca- veleposlanik Republike Slovačke u Hrvatskoj, Juraj Priputen, gradonačelnik Dolny Kubina Roman Matejov, načelnica Općine Revuca Eva Cirenova, načelnik Općine Jasenova Rajmund Bradik, prijatelji iz Dobretića u Bosni i Hercegovini, oni s mora, iz Konavala i Blata na Korčuli, ali i oni s kontinenta-predstavnici gradova Virovitica i Bjelovar. Tradicionalno, Dan grada i blagdan Svetog Josipa bio je i prigoda za dodjelu javnih priznanja najzaslužnijim Pakračanima-ljudima koji su svojim djelima i znanjem, svatko na svoj način, promicali ime grada.

n

Ove godine, Zlatnu plaketu “Grb Grada Pakraca“ dobili su, za društvene djelatnosti- Vladimir Tessari, dugogodišnji obrtnik, biciklist, pčelar i turistički djelatnik, za područje zdravstva i socijalne skrbi-prof.dr.sc.Veljko Đorđević, Marijana Braš, Jadranka Pavić i Vlado Čutura profesionalno vezani uz odjel psihijatrije pakračke bolnice i za područje obrane i sigurnosti-Zdravko Andabak, hrvatski branitelj, dragovoljac, zapovjednik najelitnijih postrojbi specijalne policije i HV. Javno priznanje “Pečat Grada Pakraca“ dodijeljeno je Moto klubu Vitezovi tame i Udruzi maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine. Uz goste i prijatelje koji su stigli iz daleka i bliže, svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Pakraca nazočili su i gradonačelnik Požege, Darko Puljašić, župan požeško slavonski, Alojz Tomašević, saborski zastupnik Franjo Lucić, čelni ljudi Lipika, Pleternice, Kutjeva, te načelnici susjednih općina.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn