DAN GRADA PAKRACA: “Ponosno, s pogledom na uspješnu proteklu godinu i motivacijom za sve što nas čeka u budućnosti”

Datum objave: 19. 3. 2024. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Pakrac, Grad heroj, povijesna točka s koje je počela obrana i stvaranje moderne, slobodne Republike Hrvatske, svečano je, u nazočnosti mnogobrojnih gostiju i prijatelja, obilježio blagdan zaštitnika, svetog Josipa i svoj rođendan. Bila je to prigoda za rekapitulaciju uspjeha, najavu novih planova i dodjelu priznanja onima koji svojim djelovanjem svakodnevno promiču ime grada.

Rekapitulirajući uspjehe u proteklih 365 dana, s pravom zadovoljni, jer iza njih su brojni projekti koji svakodnevno mijenjaju vizuru sredine, Pakrac, grad heroj, povijesna točka s koje je počela obrana i stvaranje modrne, slobodne Republike Hrvatske, svečano je, u nazočnosti mnogobrojnih gostiju i prijatelja, obilježio blagdan nebeskog zaštitnika, svetog Josipa i svoj rođendan.

Uz dodjelu priznanja najzaslužnijima, onima koji svojim djekovanjem svakodnevno promiču ime Grada i podvlačenje crte pod učinjeno, bila je to prigoda i za najavu novih planova kakvih u Pakracu ne nedostaje, jer prostor višestoljetne povijesti koji, prije svega, čine ljudi, zaslužuje i bolju budućnost. Istaknula je to u svečarskom govoru, prva žena Grada, saborska zastupnica, gradonačelnica Anamarija Blažević, s pravom zadovoljna na učinjeno u protekloj, ali i posljednjih osam godina od kako je na čelu Pakraca.

” S vrijednošću investicija i projekata većom od 20 milijuna eura, kao i pripremljenih i planiranih aktivnosti u iznosu od 30-ak milijuna, vjerujem kako, svakodnevno, s puno entuzijazma i ljubavi prema svom Gradu, mijenjamo njegovu vizuru, čineći ga sredinom ugodnog življenja za sve generacije. Uz kontinuirana ulaganja u prometnu, komunalnu, društvenu, sportsku, kulturnu i svaku drugu infrastrukturu, potvrđuju to i sve značajniji gospodarski i turistički rast, kao i snažno poduzetništvo,  kotač zamašnjak razvoja cijeloga kraja. Uz uspješno realizirane projekte s kojima ste se mogli upoznati kroz promotivni film i prateću brošuru, pa i činjenicu kako nam je izvorni proračun u proteklih osam godina, narastao za čak četiri puta, sve ovo je podsjetnik da je stvari, itekako, moguće mijenjati na bolje, sve dok je ljudi koji vole svoj Grad, spremnih raditi za njegov boljitak. Zbog svih njih, ali i onih koji će tek doći, sve ovo i radimo”, zaključila je gradonačelnica Blažević, čestitajući svojim sugrađanima rođendan Grada.

U ime gostiju, prijatelja i suradnika Pakraca, učinili su to i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Marin Piletić, izaslanica predsjednika Hrvatskog Sabora, saborska zastupnica Ankica Zmaić, te županica Požeško-slavonske županije, Antonija Jozić, ne štedeći pohvale za sve ono što Grad Pakrac i njegovi čelni ljudi, svakodnevno rade s ciljem izgradnje bolje budućnosti, čuvajući istovremeno svijest o bogatoj kulturno-povijesnoj baštini kraja, kao i vrijednosti i dignitetu Domovinskog rata, koji je počeo upravo u ovom dijelu Lijepe naše. U gradu koji je, hrabrošću branitelja, unatoč strašnim razaranjima, ostao nepokoren.

Blagdan nebeskog zaštitnika i Dan Grada i ove je godine bio prigoda za dodjelu priznanja najzaslužnijim pojedincima, svima onima koji, kako je rekla županica Jozić, svakodnevno, čineći male i velike korake, čine boljim i prepoznatljivijim i vlastiti Grad. Javno priznanje, “Pečat Grada Pakraca”, zasluženo je pripalo Gradskoj knjižnici, obitelji Kotorac i Mariji Kraly iz Cseprega u Republici Mađarskoj.  Zlatna plaketa ” Grb Grada Pakraca” uručena je Alojziju Huški iz Prekopakre za područje kulture i Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar za područje odgoja i obrazovanja, a prestižna titula Počasnog građanina – Rajmundu Bradiku iz Jasenove u Republici Slovačkoj. Uz prve ljude Grada Pakraca, svečanoj sjednici Gradskog vijeća upriličenoj uz blagdan zaštitnika, svetog Josipa, nazočili su i počasni građani-Mladen Markač i Marko Širac, nekadašnji gradonačelnik, danas ravnatelj Uprave za financije i informacijsko-telekomunikacijske sustave u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, Davor Huška, gradonačelnici, načelnici i predstavnici prijateljskih gradova i općina iz Slovačke, Bosne i Hercegovine, Virovitice, Općine Konavle, Blata na Korčuli, Ravne Gore, Novske, kao i načelnici i gradonačelnici Požeško-slavonske županije.

TEKST: Simonida Tarbuk                       FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn