DAN GRADA KUTJEVA – Gradonačelnik Josip Budimir: Okrećemo se budućnosti i nastavljamo odgovorno upravljati gradom

Datum objave: 07. 9. 2017. | Kategorija: Društvo

n20

KUTJEVO – Povodom Dana grada i blagdana Male Gospe, zaštitnice Kutjeva, danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća s dodjelom priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Sugrađanke i sugrađane, te goste i uzvanike pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Ivica Ribičić, a gradonačelnik Josip Budimir predstavio je zbir dobrih rezultata iz proteklog razdoblja, ali i planove za razdoblje koje je pred njim te ekipom njegovih suradnika. “Ono na što sam iznimno ponosan, to je da grad Kutjevo više nikome nije dužan. Grad Kutjevo danas ponosno stoji pred svojim dobavljačima i poslovnim partnerima. U izbornoj kampanji sam rekao i danas ovdje potvrđujem, da više neću spominjati dugove i razne probleme koji su me zatekli. Prošlost stavljamo u zaborav i okrećemo se budućnosti te nastavljamo odgovorno upravljati gradom kako bi jamčili sveobuhvatan razvoj i napredak za sve naše stanovnike, ali i one koji odluče doći živjeti ovdje,” naglasio je Budimir. Dobra budućnost naslućuje se već iz ostvarenih projekata jer mladi gradonačelnik, kojeg neki, kako je rekao “još uvijek zovu balavim”  u tri je godine vratio dug 7.000.000 kn, realizirao 30 milijuna kuna projekta i investicija te, zajedno sa svojim suradnicima postavio u fazu pripreme i realizacije projekata u iznosu 100.000.000 kn.

Uz Filtarsko postrojenje Kutjevo vrijedno 2.360.000 kn (Ministarstvo poljoprivrede, Tekija, Hrvatske vode), adaptaciju društvenog doma u Vetovu 470.000kn (400.000kn Ministarstvo regionalnog razvoja), asfaltiranje Cvjetne ulice u Vetovu 500.000kn (Grad Kutjevo 300.000, Hr. Ceste 200.000), javne radove”Pomoć u kući”, izgradnju autobusnih stajališta u Kuli, Bektežu i Kutjevu, uređenje mjesnih groblja i domova, aslfatiranje prometnica, modernizaciju javne rasvjete u Kutjevu, izgradnja i opremanje dječjih i sportskih igrališta, donesena je i Strategija razvoja Kutjeva do 2020 te ostvareni drugi projekti. Socijalnu osjetljivost Grad je iskazao kroz brojne mjere poput sufinanciranja sufinanciranje vrtića u Kutjevu; sufinanciranje vrtića za djecu koja idu u jaslice u druge gradove i općine županije,sufinanciranje prehrane za djecu slabijeg imovinskog statusa u školama,kupnja bilježnica učenicima OŠ Zdenka Turkovića, sufinanciranje autobusnih karata srednjoškolcima, stipedije za 16 studenata te besplatan umirovljenika svaki tjedan u Požegu.

nn

Među planovima za iduće razdoblje nalazi  se 30.000.000 vrijedna Aglomeracija Kutjevo, Međugeneracijski park, čija je vrijednost  glavno projekta 3.380.000 kn, uređenje groblje u Kutjevu, projekt vrijedan  3.300.000 –  kandidiran na mjeru 7.4.1., izgradnja prometnica u Vetovu (Mikića brdo i Vinogradska) vrijednosti 5.000.000 kn, izgradnja prometnice u Bektežu uz obostranu pješačku stazu ukupne vrijednosti 4.000.000, projekt izgradnje kanalizacije Tominovac, Šumanovci, Bjeliševac, Ferovac, Kuća graševine, muzeološko i muzeografsko rješenje, kreće se u glavni projekt 25.000.000 kn te otvaranje Razvojna agencija koje će biti glavna podrška ne samo Gradu već i poduzetnicima ovog kraja. U iduće četiri godine na popisu planova nalazi se poduzetnički centar, sportska dvorana, dječji vrtić i potpuno uređenje trga u Kutjevu kako bi ovaj mali grad doista dobio i vizure koje zaslužuje.

“Kutjevo ima značajne tradicionalne i gospodarske vrijednosti i potencijale i mi ćemo ih pametnom politikom i učinkovitim korištenjem EU fondova znati razviti.Moramo stvoriti novi dohodak, a to možemo poticanjem investicija i poduzetništva te iz tog novog dohotka financirati infrastrukturne projekte. Ova gradska uprava zna što i kako, ima viziju, ali što je i najvažnije mladost, volju, energiju i znanje da pokrene razvojne projekte i investicije. Pomaže gospodarstvu, obrtu i poduzetništvu te čini sve da osigura rast i razvoj grada te poboljša kvalitetu življenja svih naših građana,” zaključio je gradonačelnik Josip Budimir.

U ime Požeško-slavonske županije  Dan grada te blagdan njihove zaštitnice građankama i građanima Kutjeva prigodnim riječima čestitao je župan Alojz Tomašević, a u ime svih gradonačelnika i načelnika s područja županije, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević. Svečana sjednica bila je prigoda i za dodjelu zahvalnica koje su ove godine dobili Dobrovoljno vatrgoasno društvo Grabarje, Ljekarna Perak, PZ UPO Centar Simentalac, Udruga vinara, vinogradara i voćara Veteri Castra, Judo klub Kutjevo, Matica umirovljenika grada Kutjeva, Ivan Vranić, Andrija Bošković i učenik Luka Benić. Prije svečane sjednice položeni su vijenci kod križa na mjesnom groblju u spomen na sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn