CRAFT U SRCU SLAVONIJE: Novogradiški festival piva – priča o brendiranju grada

Datum objave: 17. 10. 2017. | Kategorija: Susreti

N

NOVA GRADIŠKA – Želeći spojiti prošlost i sadašnjost, tradiciju i povijest, istovremeno oživljavajući gospodarstvo i brendirajući grad, Nova Gradiška će se, vlastitim festivalom, pridružiti sve življoj i kreativnijoj nacionalnoj craft sceni, s ciljem promoviranja pivske kulture. „Craft u srcu Slavonije“, projekt tvrtke Slavonija slad i Grada, čeka vas u Društvenom domu, u petak i subotu, 27.i 28.listopada.

Oživljavajući povijest i stoljetnu tradiciju koju je, davne 1873.godine, otvaranjem prve hrvatske pivovare na parni pogon u Novoj Gradiški, počeo Dragutin Lobe, pridružujući se, istovremeno, sve življoj i kreativnijoj nacionalnoj craft sceni, tvrtka „Slavonija slad“, jedan od najvećih svjetskih proizvođača pivskog ječma i slada, predstavila je novi projekt. Riječ je o dvodnevnom craft festivalu, manifestaciji osmišljenoj na inicijativu Marija Bošnjaka, prvog i još uvijek jedinog lokalnog pivara, uz logističku i organizacijsku pomoć Grada Nova Gradiška. “Uz grah fest koji je svoju premijeru imao početkom godine, natjecanje u kuhanju čorbanca i fišijadu, festival piva novi je sadržaj koji želimo učiniti tradicionalnim, ali i na koji nas obvezuje povijest grada. Priča je to o Dragutinu Lobi i prvoj hrvatskoj pivovari ali i priča o razvoju gospodarstva. Osim toga, manifestacija je to s iznimnim turističkim potencijalom koju ćemo, uz već pozicionirano Glazbeno ljeto, nastojati učiniti jednako prepoznatljivom,” izjavio je predstavljajući novi gradski sadržaj, gradonačelnik grada, Vinko Grgić.

craft

Prvi novogradiški festival piva – Craft u srcu Slavonije, u dva će dana, 27.i 28.listopada, u prostoru Društvenog doma, okupiti čak 15 craftera iz cijele Hrvatske, nudeći posjetiteljima priliku za degustacije, ali i edukacije i zabavu. Osim jedinstvene prilike da probate više od 30 različitih vrsta piva, ali i nekolicinu pivskih stilova, navratite li na„Craft u srcu Slavonije“, moći ćete sudjelovati i na okruglom stolu s temom „Što je slad u craftu“, kao i brojnim zabavnim nagradnim igrama, poput maratona u ispijanju piva, igri izdržljivosti u držanju krigle, točenju piva bez pjene i još svašta nešto.

Uz dobru zabavu i još bolje pivo, oba dana festivala završit će koncertom- u petak, 27.listopada o vašem će raspoloženju brinuti slovenski rokeri zvani Unimogs, a dan kasnije, u subotu, 28.listopada- ni manje ni više, nego Nives Celzijus. “Projekt Craft u srcu Slavonije logičan je slijed našeg 20.godišnjeg uspješnog poslovanja, jer trenutno smo jedan od pet najvećih svjetskih proizvođača slada i pivarskog ječma, ali i početak sasvim nove priče koja bi, uz suradnju s Gradom, trebala rezultirati i stvaranjem prepoznatljivog brenda novogradiškog slada“, rekao je, očekujući s dobrodošlicom pivoljupce iz cijele Slavonije, Vlado Bićanić direktor tvrtke Slavonija slad.

1 20171016_123012

Sad kad imate potpunu informaciju, potrebno je još samo osloboditi vikend, skupiti ekipu i navratiti u Novu Gradišku na pivo – Međimursko, križevačko, osječki Legionar, daruvarski Peti element, Black hat iz Đakova, vinkovački Valentinijan, proizvodi požeške pivovare MBC, oni iz Pitomače, županjske Dvije krigle, ili Bošnjakovo- birajte… i vidimo se na Craftu u srcu Slavonije. Živjeli!

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: S. Tarbuk

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn