ČITAJ, FOTOGRAFIRAJ – Uključite se u 16. fotografski natječaj “Smiješak…čitajte!”

Datum objave: 12. 8. 2021. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA -Uključite se u 16. fotografski natječaj “Smiješak… čitajte!” kojeg organizira Hrvatsko čitateljsko društvo, a ima za cilj istaknuti važnost te pozitivnu i zabavnu stranu čitanja i pismenosti. Natječaj traje do 25. kolovoza 2021. godine, a pobjednički radovi bit će proglašeni 8. rujna 2021. godine povodom Međunarodnog dana pismenosti, u sklopu Stručnog skupa kojeg organizira HČD.

Natjecati se mogu fotografi amateri iz Hrvatske bez obzira na dob. U natječaju se može sudjelovati s najviše tri rada koji trebaju prikazivati osobu koja čita. Organizator natječaja, Hrvatsko čitateljsko društvo od ukupnog broja prijavljenih radova na natječaj odabrat će 3 pobjedničke fotografije. Fotografije se šalju u digitalnom obliku na e-mail hcd.hcd@gmail.com ili hcd@hcd.hr.

Fotografije koje su ranije objavljene u komercijalne svrhe, npr. koje su korištene u časopisima, reklamama, magazinima, na izložbama, blogovima, internetskim stranicama, ili koje su već prijavljene na druge foto natječaje ne mogu sudjelovati na HČD natječaju. Fotografije ne smiju sadržavati reklame, ili sadržaj koji je na neki drugi način namijenjen promidžbi robe, usluga, događanja i/ili tvrtki, ili bilo kakvo traženje ili iznuđivanje novca, robe, ili usluga za osobnu korist.
Fotografski natječaj počeo je 1. srpnja i traje do 25. kolovoza 2021. godine (posljednji dan za prijem radova je 25. kolovoza 2021. godine do ponoći). Pobjednički radovi bit će proglašeni 8. rujna 2021. godine povodom Međunarodnog dana pismenosti, u sklopu Stručnog skupa kojeg organizira HČD, a obavijest o tome bit će na mrežnoj stranici HČD-a.
Sa željom da vidljivost foto natječaja bude veća ostvarena je putujuća izložba najboljih foto radova zahvaljujući financijskoj potpori Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar. Izložba od devet nagrađenih radova putuje hrvatskim knjižnicama (Slatina, Bjelovar, Križevci, Split, Daruvar, Zagreb–KGZ, Karlovac, Ozalj, Vrbovec, Pazin, Vinkovci, Sisak, Rovišće, Čazma…) i svaka zainteresirana knjižnica, ustanova, škola ili druga pravna osoba s adekvatnim prostorom može ju dobiti besplatno, no snosi troškove slanja na novu adresu postava.
Način sudjelovanja:
1. Potrebno je ispuniti PRIJAVNICU
2. Svaki autor može prijaviti najviše tri (3) rada (JPG10, 72dpl, najmanje 2400 piksela za dužu stranu)
3. Radove s prijavnicom poslati u digitalnom obliku na e-mail hcd@hcd.hr
Natječaj
Prijavnica

TEKST: S. P.            FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn