CIJELI GRAD ČITA – Jedinstvena akcija cjelodnevnog čitanja naglas slavi 6. rođendan

Datum objave: 23. 10. 2018. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – „ Cijeli grad čita“, jedinstvena novogradiška akcija posvećena cjelodnevnom čitanju na glas, idejne začetnice ravnateljice Gimnazije, profesorice savjetnice Ljiljane Ptačnik, ove će godine proslaviti šesti rođendan. Svečano otvorenje sjajne „priče“ koja promiče ljepotu „zajedništva i čitanja“ zakazano je za utorak, 23.listopada, u 12.15. ispred Gimnazije.

Da je knjiga najbolji čovjekov prijatelj, poznato je odavno, baš kao što je i čitanje istinska životna avantura. Knjiga nas opskrbuljuje novom energijom, tjera na drugačije razmišljanje i oslobađa. I mada suvremena tehnologija, u odnosu na tradcionalna način stjecanja znanja nudi niz prednosti, druženje s knjigom, složit će se svi oni koji u listanju stranica pronalaze užitak, jedinstveno je iskustvo. Jer, knjiga je lako prenosiva i možete je čitati bilo gdje. Ona pomaže u obogaćivanju riječnika i pronalasku vlastitog identiteta.

Zbog svega toga, bez obzira na uzrast i životnu dob, umjetnost čitanja valja ponovno otkriti. S tim na umu, prema ideji i na inicijativu ravnateljice Gimnazije, profesorice savjetnice Ljiljane Ptačnik, uz stručnu i logističku pomoć Gradske knjižnice, u Novoj Gradiški, 2012. pokrenuta je akcija „Cijeli grad čita“. Šest godina kasnije, grad će ponovno, na jedan dan postati velika čitaonica. Čitat će se svugdje- u gradskom parku, ispred Gimnazije, kod spomenika Papi, kod fontane, uz šetnicu, u Dječjem vrtiću, ispred zgrade POU Relković, na dječjem odjelu Gradske knjžnice, ovaj puta, uoči tradicionalnog, četvrtog po redu „Leta s Gavranom“, djela Mire Gavrana.

U jedinstvenom i pomalo zaboravljenom iskustvu čitanja naglas, uz profesore Gimnazije i knjižnički tim Gradske knjižnice, sudjelovat će i ravnatelji i zaposlenici Dječjeg vrtića, gradskih osnovnih i srednjih škola, djelatnici Gradskog muzeja, članovi Udruga. Službeni „start“ zakazan je za utorak, 23.listopada u 12.15., ispred Gimnazije, pa ukoliko ste željni avanture, navratite i pridružite se jedinstvenoj novogradiškoj akciji „Cijeli grad čita“.

TEKST: S. T.      FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn