ČESTITKA REPREZENTATIVKI: Ivona Halas u Rusiji će predstavljati Gimnaziju na najbolji način – znanjem i izvrsnošću!

Datum objave: 24. 1. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na 6 Državnom turniru mladih prirodoslovaca održanom u Zagrebu u organizaciji Istraživačkog centra mladih, učenica prvog razreda požeške Gimnazije Ivona Halas prošla je među 6 učenika koji će predstavljati reprezentaciju Hrvatske na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca u Rusiji. Na tom uspjehu Ivoni, mentorici Magdaleni Srdarević i ravnateljici Gimnazije Vesni Vlašić danas je čestitao požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Na turniru je sudjelovalo čak troje učenika Gimnazije, Borna Soukup s radom Poskakujuća bova, Ivona Halas s radom Dezinficijensi i Nina Pavić s radom Magnet i šibica. Mentorica svih učenika je profesorica Magdalena Srdarević. Od ukupno 12 natjecatelja, Ivona Halas prošla je među 6 učenika koji će predstavljati reprezentaciju Hrvatske na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca u srpnju/kolovozu u Rusiji.

“Ponosni smo na ovakve mlade nadarene ljude, koji se želite natjecati, ostvarivati rezultate i pokazati da mogu više i bolje, te tako na najbolji način promoviraju svoju školu i županiju. Želim puno uspjeha i na novom natjecanju i čast mi je pozdraviti vas danas ovdje,” rekao je župan Tomašević te Ivoni uručio i financijsku potporu.
“Sve je to počelo kada su prošlogodišnji natjecatelji Dora Špoler i Marko Šarić prezentirali u rujnu svoje radove s kojima su također bili na međunarodnom turniru. To mi se učinilo vrlo privlačno i motiviralo me da proširim svoje vidike, perspektivu i iskusim nešto novo,” kaže učenica Ivona Halas.

“Od 44 rada nas troje je prošlo dalje na državno, a potom je izabrano šest učenika koji idu u Rusiju i među njima sam i ja. Izabrala sam temu na temelju dezinficijenasa, a o svom radu sam trebala postaviti teorijsku razradu na temelju koje sam napravila pokus. Pokus smo izveli u školi, a imali smo i pomoć Zavoda za javno zdravstvo i njihovog stručnjaka Damira Potočnjaka,” naglasila je Ivona.

Požeška Gimnazija ponosi se izvrsnim rezultatima svojih učenika, naglasila je mentorica Magdalena Srdarević. “U zadnjih šest godina deset je učenika Gimnazije Požega sudjelovalo na državnom turniru, svake godine imamo i reprezentativce, učenike koji sudjeluju na međunarodnom natjecanju, a svake godine stigne i medalja. Ivona sada mora odraditi još dva nova rada, a natjecanje se nastavlja na engleskom,” rekla je mentorica Srdarević.


Svoje zadovoljstvo i ponos iskazala je i ravnateljica Gimnazije dr. sc. Vesna Vlašić. “Zahvaljujem se županu što prepoznaje darovitost naših učenika, značenje naše škole. Mi nastavljamo tradiciju slavne 320 godina stare Gimnazije. Sretna sam jer mi zaista imamo dobre učenike koji su prepoznati i na međunarodnoj razini, a imamo kvalitetne profesore bez čije pomoći to nikako ne bi bilo. Evo, mi vršimo svoje poslanje, odgajamo mlade ljude buduće znanstvenike i istraživače,” rekla je ravnateljica Vlašić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn