CESARIĆI ZA DAN SJEĆANJA – I u mojoj školi živi Vukovar!

Datum objave: 17. 11. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, učenici i djelatnici OŠ „Dobriša Cesarić“ obilježili su ovaj dan na različite načine, pripremajući se proteklih dana.

Danas su odali počast svim žrtvama Domovinskog rata, kratkim programom učenika u hodniku škole, molitvom, pjesmom, paljenjem svijeća u Vukovarskoj ulici i u dvorištu škole.

Molitva koju je predmolio vjeroučitelj Darko Papak, dipl.teolog: “Milosrdni Bože, Vukovar je simbol svega onoga što se naziva patnja, trpljenje, hrabrost, ljubav. Neka naš simbol te hrabrosti, žrtve i ljubavi uvijek rasvjetljava tamu ispred nas. Molimo shvatiti kroz Vukovar što znači oprostiti, što znači trpjeti poradi ljubavi. Isto tako te molimo neka u svijetu zavlada mir i ljubav, jer nakon rata samo bijeda ostaje. Molimo te da svaka suza Vukovara bude obrisana, svaki prekinuti dječji osmijeh nezaboravljena. A svaka nada, kako će sutra biti bolje, probuđena. Neka Vukovar u tvojoj ljubavi oprosti svaki ožiljak koji u srcu nosi, a mi koji smo svjedoci da nikada ne zaboravimo. Da ne zaboravimo na ljubav i praštanje našeg Vukovara!”

IZVOR: OŠ D. Cesarić

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn