CERNIK-TURIZAM POČINJE OVDJE: Nakon uspješnog Disc golf turnira Discover Balkan, još jedno Petrovo

Datum objave: 27. 6. 2024. | Kategorija: Susreti

CERNIK – Stavljajući sve svoje potencijale u službu turizma, studiozno gradeći priču kroz brojne manifestacije, kulturno-povijesnu baštine, sport i prirodne ljepote, Općina Cernik sve je prepoznatljivija kontinentalna destinacija. Uvjerili su se u to, protekli vikend, sudionici Disc golf turnira “Discover Balkan”, kao i svi koji u subotu, 29.lipnja, navrate na Petrovo. Spremni za pravu slavonsku feštu?

Iako je zahvaljujući stoljetnoj kulturno-povijesnoj baštini kao i nizu tradicionalnih manifestacija odavno ucrtana na kontinentalnu kartu zanimljivih destinacija, Općina Cernik, posljednjih godina, sve svoje potencijale, nastoji staviti u službu turizma. Uz stalna poboljšanja nadaleko poznate biblijsko-arheološke zbirke smještene u prostoru samostana, vrijedne i u svjetskim okvirima, studioznu pripremu višegodišnjeg kapitalnog projekta čiji je cilj vraćanje starog sjaja izletištu Strmac, kao i podizanje kvalitete već etabliranim manifestacijama, vidljivo je to i u stalnom razvoju komunalne i društvene infrastrukture, kao i u osmišljavanju novih sadržaja. Jedan od njih svakako je i teren za disc golf, sve popularniji sport u svijetu, izgrađen na prostoru jezera Bačica, koji je protekli vikend, 22.i 23.lipnja, ugostio turnir Discover Balkan.

Zahvaljujući ovom iznimno važnom natjecanju, u Cernik je stiglo 80 igrača iz pet država koji su kućama otišli oduševljeni organizacijom ali i jedinstvenim terenom i lokacijom, što će moći iskušati i sudionici 12.prvenstva Hrvatske, na istom mjestu, 6. i 7.srpnja. Uz teren za disc golf, prostor jezera Bačica dugoročno bi trebao dobiti i nove biciklističko-poučne staze a svoje će mjesto tu pronaći i ribiči.

Uz nove sportske sadržaje zbog kojih će, narednih godina, sve više posjetitelja navraćati u Cernik, razvoju turizma zasigurno će pomoći i novi sadržaji poput prave slavonske fešte i zabave za sve generacije kako se najavljuje ovogodišnje Petrovo u Cerniku, zakazano za subotu, 29.lipnja. Tradicionalni mjesni “kirvaj” posljednjih je godina dobio novo ruho, pretvarajući se u dan prepun sadržaja za male i velike. Uz lunapark za one najmlađe i bogatu gastro ponudu za sve generacije, organizatori manifestacije ove godine sve posjetitelje očekuju i s nastupom TS Lengeri u večernjim satima, stoga, ne znate li kamo ove subote, navratite u Cernik, jer, kako kaže i službeni slogan, “turizam počinje ovdje”.

TEKST: S. T.               FOTO: Plakat/FB Cernik

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn