CERNIČKA ŠKOLA PONOVO MEĐU EUROPSKOM ELITOM – OŠ “Matija Gubec” Cernik odobrena tri projekta vrijedna više od 70 tisuća eura

Datum objave: 13. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

CERNIK – Učenici i učitelji Osnovne škole“Matija Gubec“ Cernik, od ove školske godine i „škole za život“, odavno su dio europske obitelji. U prilog tome govori činjenica kako su u posljednjih sedam godina, kao nositelji ili kao partneri, sudjelovali u projektima financiranim sredstvima EU fondova u vrijednosti većoj od 2,5 milijuna kuna. No, ove su godine, pišu, s opravdanim ponosom na službenim stranicama škole, nadmašili sami sebe!

U posljednjih mjesec dana, Osnovnoj školi „Matija Gubec“ Cernik odobrena su 3 projekta ukupne vrijednosti preko 70 tisuća eura! Riječ je o Erasmus plus programima koje će Cerničani provoditi sa školama partnerima iz Njemačke, Italije, Portugala, Litve, Rumunjske, Grčke i Poljske, iznimno kreativnih i raznolikih tema, poput robotike i programiranja, nenasilja i tolerancije , te očuvanja tradicije putem prehrambenih navika europskih zemalja.

Bit će to još jedna u nizu prilika kojom će učenici i učitelji „škole za život“ Europi predstaviti u najboljem svjetlu, ali i iskoristiti priliku za usavršavanjem stranih jezika i upoznavanjem s obrazovnim sustavom i kulturnim specifičnostima zemalja partnera, što je neprocijenjivo.

Projektni koordinator svih triju projekata je Ivan Galić, učitelj hrvatskog jezika s dugogodišnjim projektnim iskustvom i dobrim „vjetrom u leđa“ radnih kolega na čelu s ravnateljicom škole, Rezom Benković, koja podržava sve inicijative čiji je cilj stjecanje novih iskustava , povezivanje s europskim kolegama, kao i promocija znanja i cjeloživotnog učenja.Tako je nastala još jedna sjajna priča o školi koja „ruši provincijske predrasude“ i daleko od urbanih središta, klincima nudi obrazovanje za 21.stoljeće!

TEKST: S.T.      FOTO: os-mgubec-cernik

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn