CERNIČKA ĆUPTETIJADA – Saznajte što su ćupteti i zašto imaju potencijal gastro suvenira

Datum objave: 26. 5. 2017. | Kategorija: Susreti

plakat

CERNIK – Znajući kako su posebnosti njihov adut, baš kao i sve prisutna tradicija koja se, vješto isprepletena sa suvremenošću, čuva s posebnim senzibilitetom i ponosom, priča o turizmu doživljaja koju Cerničani kroz nadaleko poznati „krmokolj“ pomno grade već duge 33 godine, ove će subote, 27.svibnja, dobiti logičan nastavak u obliku tradicionalne „Ćuptetijade“ . Na degustaciju jedinstvenog gastro suvenira kraja, kao i druženje u Kulmerovom dvorcu pozivaju organizatori, članovi Udruge vinogradara i voćara.

I mada krmokolj, u ovom ili onom obliku, manje ili više organiziran, ima gotovo svako slavonsko mjesto koje drži do sebe, onakav kakav je cernički nećete naći gotovo pa nigdje. Baš kao ni Ćuptetijadu. Iz sasvim razumljivog razloga. Riječ je o manifestaciji kojoj je cilj promoviranje ćupteta-sasvim posebnog, dokazano autentičnog, malog, velikog gastronomskog bisera kojeg, kažu etno i gastro znalci, nećete naći nigdje drugdje na svijetu, osim u Cerniku .Svojevrsni gastro suvenir novogradiškog kraja slano je ljuti kolačić od tijesta punjen smjesom za spravljanje kobasica, naglo pečen na vrućem ulju.

Znajući kako turizma doživljaja nema bez mirisa i okusa Slavonije, članovi cerničke Udruge vinogradara i voćara, čuvajući tradiciju, i ove godine organiziraju Ćuptetijadu. Osim prilike da probate ovaj jedinstveni specijalitet, moći ćete degustirati i najbolja vina cerničkog kraja, jer i to je još jedna priča koju Cerničani grade s puno ljubavi i entuzijazma. Navratite, stoga u subotu, 27.svibnja u sjajan prostor Kulmerovog dvorca, kamo će vas odvesti nos i zvuk žica Tamburaškog sastava „Merak“.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn