KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA POŽEGA – U posjetu CEKOM-u, jedinstvenom razvojno-istraživačkom centru

Datum objave: 08. 7. 2024. | Kategorija: IZDVOJENO, Susreti

NOVA GRADIŠKA – Prosvjetni djelatnici Katolične osnovne škole u Požegi prošli su tjedan posjetili Centar kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška. Ovo je tek jedan u nizu posjeta jedinstvenom razvojno-istraživačkom centru u ovom dijelu regije za koji interes, od kako je otvoren 2023.godine, pokazuju stručnjaci različitih profesija, učenici i studenti, aktualni i budući poduzetnici

Od kako je službeno otvoren 2023. godine, Centar kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška, kapitalni razvojno-istraživački projekt vrijedan gotovo 16 milijuna eura, osmišljen u svrhu unapređenja gospodarskog razvoja i poslovne konkurentnosti na području istočne Hrvatske, prostor je za koji interes pokazuju stručnjaci tehničkih ali i svih drugih profesija, učenici i studenti, kao i aktualni te budući poduzetnici.

Potvrdili su to prošli tjedan i prosvjetni djelatnici Katoličke osnovne škole u Požegi koji su posjet CEKOM-u iskoristili kako bi se upoznali sa suvremenim objektom, strojnim parkom, robotima kao i brojnim drugim potencijalima priče osnovane na temeljima dugogodišnjeg iskustva i tradicije u obradi metala, strojarstva te proizvodnje hrane na području Nove Gradiške. Uz razvoj ljudskih potencijala u području naprednog inženjerstva, automatizacije i robotike, poticanje znanja i inovacija, multifunkcionalna zgrada CEKOM-a predstavlja pravo osvježenje za široko tržište poslovanja.

Sam izgled odaje oku ugodnu, ali i funkcionalnu visokotehnološku jedinicu koja na području poslovanja može zadovoljiti gotovo svim zahtjevima klijenata. Uz konferencijske dvorane i sobe za sastanke, nudi i ugodnu radnu atmosferu, priliku za upoznavanje i suradnju s postojećim klijentima koji su već popunili prostore zgrade, ali i opuštajući ambijent. Tu je nekoliko “Dnevnih boravaka” za druženje, tri čajne kuhinje s kompletnom opremom, prostor za užinu, učionice i elektro učionice, kao i visokotehnološke radionice u prizemlju opremljene 3D printerima metala, robotskima rukama i brojnim najsuvremenijim tehničkim “čudima”, u što su se uvjerili i gosti iz Katoličke osnovne škole u Požegi.

TEKST: S. Tarbuk                      FOTO: FB CEKOM

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn