ČAJ ZA MALOG ZMAJA – Prikupljeno poklona u vrijednosti oko 70 tisuća kuna

Datum objave: 18. 12. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Ovogodišnja javnozdravstvena humanitarna akcija „Čaj za malog zmaja“ koju je, treću godinu zaredom organizirao Centar za socijalnu skrb Požega u suradnji s Gradom Požega, Domom zdravlja Požeško-slavonske županije, Zavodom za javno zdravstvo PSŽ, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Požega, OŠ Antuna Kanižlića i Zavodom za hitnu medicinu PSŽ približila se kraju. Cilj akcije je olakšati zdravstvene poteškoće djeci iz obitelji koje žive u uvjetima siromaštva, a ove godine skupljeno je poklona u vrijednosti oko 70 tisuća kuna, izvijestili su organizatori na konferenciji za novinare.

Akcija je počela 26. studenoga i trajala do 14. prosinca, a uključeni su bili brojni sugrađani koji su donosili svoje poklone, tvrtke, OPG-ovi i ustanove, škole i vrtići, sve kako bi djeci olakšali ovaj period zime.”Naših najmlađih korisnika kojima želimo pomoći i olakšati zdravstvene poteškoće je ove godine 121 dijete, i to 21 dijete predškolske dobi i 50 djece nižih razreda osnovne škole, te njihovih starijih braće i sestara, u ukupno 40 obitelji. Skupili smo ukupno poklona od svih vas u vrijednosti oko 70.000 kn, a akciji su i ove godine pomagali Dom zdravlja, Zavod za javno zdravstvo PSŽ, Zavod za hitnu medicinu PSŽ, Osnovna škola Antuna Kanižlića Požega i Gradska knjižnica i čitaonica Požega. Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu su uključili svoje dobavljače, koji su se uključili u akciju svojim velikodušnim donacijama,a u suradnji s Gradom Požega prikupili smo većem broju djece i čizmice za zimu,” naglasio je ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega Vjekoslav Potočanac.

Gradska knjižnica i čitaonica aktivno je uključena u ovu akciju od samog početka pa su tako na Dječjem odjelu izrađivali čestitke za sve građane koji su donosili poklone u prostor knjižnice, a poklone su, potaknuti dobrim pedagoškim nastupom svojih knjižničarki, samostalno donosili i brojni mali korisnici s Dječjeg odjela.

Volonteri osnovne škole Antuna Kanižlića uz voditelje Josipu Valentić i Klaudiju Gašpar su aktivno sudjelovali u promoviranju akcije, dijelili letke i čaj na štandu u gradu, a u suradnji s Veleučilištem u Požegi i Udrugom Zdrav život koji vodi Jelena Fuček, organizirana je akcija potpore Hodanje u susret Božiću uz veliku podršku Grada Požege i Turističke zajednice Grada Požege. Na konferenciji za novinare predstavljena je količina poklona koju će uručiti jednoj obitelji s troje djece.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn