BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA: Završna konferencija projekta izrade projektno-tehničke dokumentacije Centra strukovne izvrsnosti u biokemiji

Datum objave: 19. 12. 2023. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – U svečanoj dvorani Sveučilišta u Slavonskom Brodu, u ponedjeljak, 18.prosinca održana je završna konferencija Projekta izrade projektno-tehničke dokumentacije Centra strukovne izvrsnosti u bioekonomiji vrijednog 232.384,68 eura

Završna konferencija Projekta izrade projektno-tehničke dokumentacije Centra strukovne izvrsnosti u bioekonomiji održana je u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Slavonskom Brodu u ponedjeljak, 18.prosinca. U okviru svečanosti predstavljene su provedene aktivnosti, a više o samom Projektu i njegovoj daljnjoj realizaciji okupljenima su govorili Željko Burazović u ime Brodsko-posavske županije, dr. sc. Krunoslav Mirosavljević u ime Sveučilišta, ravnateljica Srednje škole “Matije Antuna Reljkovića” Maja Tomić te ravnatelj Centra za razvoj Brodsko-posavske županije Damir Mirković.

Izrada dokumentacije odnosila se na arhitektonsko-projektno-tehničku dokumentaciju, izradu elaborata zaštite na radu i zaštite od požara, geodetski snimak izvedenog stanja te kontrolu glavnog projekta, odnosno, ishođenje građevinske dozvole. Projekt izrade projektno-tehničke dokumentacije Centra strukovne izvrsnosti u bioekonomiji, ukupno vrijedan 232.384,68 eura sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa konkurentnost i kohezija u iznosu 197.526,98 eura bespovratnih sredstava , nositelj je Brodsko-posavska županija, partneri Sveučilište u Slavonskom Brodu, Srednja škola “Matije Antuna Reljkovića” dok je tehničku potporu pružao Centar za razvoj Brodsko-posavske županije.

Izrada projektno-tehničke dokumentacije za proširenje i opremanje budućeg Centra strukovne izvrsnosti u bioekonomiji odnosila se na projekt izgradnje multifunkcionalne dvorane, projekt rekonstrukcije postojeće pomoćne zgrade u demonstracijsko-edukacijski praktikum, rekonstrukciju postojeće radionice u praktikum za digitalizaciju i automatizaciju poljoprivredne proizvodnje, proširenje postojećih kapaciteta plastenika i staklenika te izradu projekta navodnjavanja.

Završetak ovog dijela projekta predstavlja sljedeću fazu razvoja strukovne izvrsnosti u Brodsko-posavskoj županiji koja počiva na biotehnološkim istraživanjima korištenju najsuvremenije opreme, alata i tehnologija, a koje učenici, studenti i poduzetnici primjenjuju u praksi bioekonomskih djelatnosti s naglaskom na digitalizaciju i automatizaciju u poljoprivrednoj proizvodnji uz programe prilagođene osobama s poteškoćama. Valja istaknuti kako je bioekonomija područje u koje će Brodsko-posavska županija i dalje ulagati kako bi se što bolje pozicionirala u tome području a time i potaknula otvaranje novih radnih mjesta, veću razinu profesionalizacije poslovanja i modernizaciju svih proizvodnih, poduzetničkih i poljoprivrednih potencijala.

TEKST: S. Tarbuk                  FOTO: BPŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn