BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA – Uspješna i intenzivna godina za Stožer Civilne zaštite

Datum objave: 01. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Svečanom sjednicom, a potom i prezentacijom rada i opreme žurnih službi Županijski stožer Civilne zaštite Brodsko posavske županije obilježio je Međunarodni dan civilne zaštite.

Kolika je važnost djelovanja stožera Civilne zaštite uvjerili su se, tijekom protekle, iznimno intenzivne godine stanovnici Brodsko posavske županije. Najprije kada je zaprijetila poplava, potom tijekom desetodnevne krizne situacije sa zagađenjem i nestankom pitke vode, a onda i nakon eksplozije u Rafineriji Bosanski Brod, čije su moguće opasne posljedice spriječene zahvaljujući dobroj organizaciji i sjajnoj suradnji sa svim žurnim službama. Podsjetio je na to tijekom Svečane sjednice Županijskog stožera održane uz Međunarodni dan civilne zaštite, njegov čelni čovjek i zamjenik brodsko posavskog župana Stjepan Bošnjaković, zadovoljan radom Stožera u prethodnom razdoblju, te prije svega, profesionalnošću i spremnošću njegovih članova na pomoć u kriznim stanjima.

Dan civilne zaštite bio je i prigoda za prezentaciju uspješno realiziranog projekta prekogranične suradnje JENTRAP, vrijednog gotovo 900 tisuća eura, u kojem su, s ciljem postizanja transnacionalne spremnosti za obranu od poplava i smanjenje šteta u slivu rijeke Save, zajednički sudjelovali Brodsko posavska županija, Razvojna agencia CTR, Zavod za hitnu medicinu BPŽ, Vatrogasna zajednica BPŽ , Zavod za javno zdravlje Šabac i Grad Šabac, kao i najavu projekta JENTRAP 2, sličnih aktivnosti koje će Brodsko poosavska županija provoditi sa susjednom Bosnom i Hercegovinom.

Prije prezentacije aktivnosti i opreme žurnih službi upriličene na platou ispred zgrade Županije, na Svečanoj sjednici Stožera CV potpisan je i Sporazum o sufinanciranju opremanja i osposobljavanja specijalističkih postrojbi civilne zaštite za razdoblje 2019-2021 između BPŽ i Grada Nova Gradiška.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: S. B. Facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn