BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA – Potpisan ugovor o sufinanciranju troškova prijevoza studenata

Datum objave: 12. 12. 2023. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Župan Danijel Marušić u ime Brodsko-posavske županije i predsjednik Uprave HŽ Putnički prijevoz d.o.o Željko Ukić potpisali su danas ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza redovitih studenata s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije vrijedan 95.679,87 eura.

Ugovorom je uređeno sufinanciranje troškova prijevoza za čak 800 studenata s područja Brodsko-posavske županije koji redovito studiraju na području Republike Hrvatske. Sufinancirani prijevoz obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, odlazak na ljetovanje i slično.

Ovaj pilot-projekt nastavlja se na temelju Zaključka Vlade RH od 27. rujna 2023. godine kako bi se redovitim studentima omogućio povoljniji prijevoz po jedinstvenoj cijeni od 9,95 eura mjesečno, odnosno, neograničeno korištenje željezničkog prijevoza na području cijele Republike Hrvatske. Brodsko posavska županija u cijelom iznosu sufinancirat će prijevoz redovitih studenata s prebivalištem na području županije koji su to pravo stekli prijavom na Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje prijevoza koji raspisuje nadležni Upravni odjel za obrazovanje, sport i kulturu.

Župan Marušić zahvalio je HŽ Putničkom prijevozu što su prepoznali ovakav projekt kao Vladi RH koja mu je pružila potporu u vjeri kako će ova mjera olakšati i studentima i njihovim roditeljima. “Zabilježeno je stopostotno povećanje  prijevoza željeznicom u sklopu projekta što znači da su ga studenti prepoznali kao kvalitetnog i isplativog, a Brodsko-posavska županija će, u okviru svojih mogućnosti i dalje pružati slične potpore mladim ljudima,” naglasio je. Župan Marušić osvrnuo se i na problematiku usklađivanja novog voznog reda koji se odražava na putovanje učenika osnovnih i srednjih škole te zaposlenika koji koriste željeznicu te najavio radni sastanak koji će uslijediti nakon potpisivanja ugovora i na kojem će se, uvažavajući sve okolnosti, pokušati iznaći najbolje opcije.

TEKST: S. P.                 FOTO: BPŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn