BOŽIĆNI SAJAM U PAKRACU – Topla atmosfera velikog dnevnog boravka na otvorenom

Datum objave: 20. 12. 2019. | Kategorija: Susreti

PAKRAC – Za grad povijesno značajan, atraktivan prostor dvorišta kurije Janković, i ove je godine, uoči blagdana, “ugostio” Božićni sajam. Otvoren uz zvonke dječje glasove i nastupe onih najmlađih i najslađih, tradicionalna manifestacija u organizaciji Turističke zajednice i Grada Pakraca, brojnim je posjetiteljima pružila mogućnost za kupovinu domaćih, autohtonih proizvoda, susrete s prijateljima i dobru zabavu u toploj atmosferi velikog dnevnog boravka na otvorenom.

Iako je ove godine toplinu vatre zamijenio neuobičajeno visok broj celzijevaca u zraku, na Božićnom sajmu u dvorištu kurije Janković, obiteljske atmosfere nije nedostajalo. Tradicionalna manifestacija Turističke zajednice i Grada Pakraca, organizirana u, za grad, povijesno značajanom, atraktivnom prostoru, ove je godine okupila 30-ak domaćih proizvođača-OPG-a, obrtnika i udruga, pokazujući multikulturnu šarolikost grada, pružajući sugrađanima priliku za kupovinu jedinstvenih, autohtonih proizvoda, susrete s prijateljima i ugodne razgovore uz kuhano vino, jer vrijeme je Adventa i zajedništva.

Istaknula je to, pozdravljajući sugrađane, prva žena grada, gradonačelnica Anamarija Blažević, iskoristivši priliku i za prvu čestitku. “Iako po temperaturi ne bi rekli da nam se bliži Božić, drago mi je da smo se okupili i ove godine i da ćemo se ugodno družiti, jer upravo je to smisao ovog, meni posebno dragog, dijela godine. I dok se najmanji vesele poklonima, veselite se i vi, s dragim ljudima, prijateljima, obitelji. I, ako se ove godine više ne vidimo, želim vam puno zdravlja, uspjeha i zadovoljstva u Novoj!, poželjela je gradonačelnica Blažević.

Šarenilo ponude upotpunio je i kulturno umjetnički program, ove godine organiziran istovremeno na dvije pozornice-onoj glavnoj i onoj na balkonu glazbene škole, za što su bili zaduženi učenici zbora Osnovne glazbene škole, OŠ braće Radića, kao i oni najmlađi- polaznici Dječjeg vrtića Maslačak, a svoje su umijeće pokazali i mali čuvari baštine, članovi dječje sekcije KUD-a Seljačka sloga iz Prekopakre.

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn