BOŽIĆNI SAJAM U NOVOJ GRADIŠKI – Otvoren tradicionalni Božićni sajam, vrhunac “Adventa u našem gradu”

Datum objave: 20. 12. 2019. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Za sve one kojima je Beč predaleko, a Zagreb preskup, točno u podne, 13. godinu za redom, vrata posjetiteljima otvorio je novogradiški Božićni sajam. Vrhunac je to manifestacije Advent u našem gradu, tradicionalna blagdanska “priča” koju je ove godine prepoznalo 60-ak izlagača iz cijele Slavonije, što je dovoljan razlog da i u subotu, 21. prosinca, drugog dana sajma, navratite u topli i ugodni prostor Društvenog doma.

Iako mu uglavnom pripisuju negativne konotacije, za posljednju ovogodišnju novogradišku manifestaciju, broj 13 ove se godine pokazao i više nego sretnim. Točno u podne, vrata posjetiteljima otvorio je Božićni sajam. Vrhunac je to “Adventa u našem gradu”, “priča” s tradicijom koju su, s ciljem promoviranja poduzetništva i obrtništva, domaćih proizvoda i slavonske izvornosti, sada već davne 2006., zajedničkim snagama pokrenuli Turistička zajednica grada i Poljoprivredno savjetodavna služba, manifestacija, koja s godinama postaje sve respektabilnija i prepoznatljivija.

Potvrđuje to i 60-ak izlagača pristiglih iz cijele regije i susjedne Bosne i Hercegovine, mnogobrojni posjetitelji, te, prije svega, zadovoljni organizatori, jer, riječ je o manifestaciji na koju se dolazi rado i sa srcem. Istaknula je to, na svečanosti otvorenja i direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška, Dinka Matijević.

“Drago mi je što, iz godine u godinu, sajam opstaje, što nam se, sa zadovoljstvom, vraćaju izlagači, potvrđujući kako je riječ o priči za koju smo svi emotivno vezani. Rezultat je to uloženog vremena i truda, ali i dobre suradnje s našim ugostiteljima, Udruženjem obrtnika i naravno Gradom Nova Gradiška, bez kojeg ovog ne bi ni bilo. Iako na malom prostoru i naš “Advent” ima sve što imaju i oni u velikim gradovima- bogatu gastronomsku ponudu, širok izbor domaćih, autohtonih proizvoda i rukotvorina, zabavni program, sadržaje za najmlađe- ali i nešto sasvim posebno- obiteljski toplu atmosferu i prepoznatljivu slavonsku gostoljubivost. Stoga, navratite i dobro nam došli”, rekla je, otvarajući sajam direktorica Turističke zajednice.

Organizaciju manifestacije i značaj Božićnog sajma, pohvalila je i Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko posavske županije, iskreno čestitajući organizatorima, ali i izlagačima, jer, upravo su oni zaslužni što se nijedan turist u Slavoniji ne osjeća kao gost.” Dojmovi su prekrasni, opet ste napravili čaroban ambijent, od jutra do ponoći, čemu u prilog ide i uređenost grada. Svaka ovakva manifestacija iznimno je značajna za turizam, jer je i razlog dolaska gostiju koji sve više prepoznaju naše veliko srce, široku slavonsku dušu, način života, identitet, sve ono što smo uspjeli sačuvati i što postaje prepoznato i kao brend.”, zaključila je Ružica Vidaković.

Ukoliko ste propustili uvodni dan novogradiške božićne priče, sajam vas čeka u toplom prostoru Društvenog doma i u subotu, 21.prosinca, od 8 do 19 sati. Navratite i iskoristite priliku za kupovinu provjereno unikatnih darova, degustaciju najukusnijih delicija, kapljicu-dvije najboljih slavonskih vina i rakija, druženje s Djedom Božićnjakom, ali i susrete s dragim prijateljima, jer, vrijeme je blagdana, a mirisi, boje, čarolije i okusi Božića čekaju na Adventu u našem gradu.

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn